ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟ Bezos θα ταξιδέψει "βαθύτερα" στο διάστημα από τον Richard Branson

Ο Bezos θα ταξιδέψει “βαθύτερα” στο διάστημα από τον Richard Branson

Ο Jeff Bezos πρόκειται να γίνει ο δεύτερος δισεκατομμυριούχος που αυτό το μήνα θα φτάσει στην άκρη του διαστήματος. Ο ιδρυτής της Amazon, ο οποίος παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το ταξίδι του νωρίς την Τρίτη με τρεις συνεργάτες – θα είναι η παρθενική πτήση του οχήματος εκτόξευσης New Shepard της Blue Origin.

Bezos Branson

Δείτε επίσης: Andy Jassy Amazon: Ποιος είναι ο νέος CEO που διαδέχεται τον Bezos;

Στην προγραμματισμένη πτήση των 11 λεπτών του Bezos θα είναι και ο αδερφός του, ο 53χρονος Mark Bezos. Ο 18χρονος Daemen, του οποίου η θέση πληρώθηκε από τον πατέρα του Joes, Διευθύνων Σύμβουλος της Somerset Capital Partners, τέθηκε στο πλήρωμα αφού ο νικητής μιας ανώνυμης δημοπρασίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων δεν θα μπορεί να παρεβρεθεί στην πτήση λόγω κακού προγραμματισμού.

Ο Bezos θα ταξιδέψει βαθύτερα στο διάστημα από τον Richard Branson

Αν όλα πάνε καλά, η suborbital πτήση του New Shepard θα οδηγήσει το πλήρωμα μετά τη γραμμή Kármán, το διεθνώς αναγνωρισμένο όριο του διαστήματος, περίπου 330.000 πόδια ή περίπου 62 μίλια πάνω από τη Γη. Αυτό θα δώσει στον Bezos και την Blue Origin – την οποία ίδρυσε το 2000 – την δυνατότητα να καυχηθεί στον Richard Branson της Virgin Galactic, του οποίου η πτήση νωρίτερα αυτό το μήνα στο SpaceShipTwo έφτασε σε ύψος περίπου 282.000 πόδια, ξεπερνώντας το καθορισμένο όριο Γης-Διαστήματος της NASA 50 μιλίων.

Δείτε επίσης: Πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για να συμμετέχει στην διαστημική πτήση του Jeff Bezos αλλά δε θα πάει

Blue Origin εναντίον της Virgin Galactic

Εκτός από το altitude, η εκτόξευση του New Shepard έχει κάποιες άλλες βασικές διαφορές με την πτήση του Branson στις 11 Ιουλίου: αντί να σηκωθεί από το pad, το όχημα Virgin Galactic “έπεσε” από ένα ειδικά σχεδιασμένο αεροσκάφος περίπου 50.000 πόδια πριν εκτοξεύσει τους κινητήρες ανάβασης. Το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic γύρισε επίσης πίσω στη Γη για προσγείωση στο διάδρομο που μοιάζει με διαστημικό λεωφορείο.

Αντίθετα, το New Shepard εκτοξεύεται σαν συμβατικός πύραυλος και η κάψουλά του έχει σχεδιαστεί για να επιστρέφει στην πατρίδα. Επίσης η κάψουλα, με τον Bezos και τους συνεργάτες του στο διαστημικό σκάφος, θα επιστρέψει στις ψηλές πεδιάδες του Τέξας χρησιμοποιώντας πυραύλους πέδησης, αντί της θάλασσας.

Δείτε επίσης: Andy Jassy Amazon: Ποιος είναι ο νέος CEO που διαδέχεται τον Bezos;

Το New Shepard, το οποίο είναι πλήρως αυτόνομο, πήρε το όνομά του από τον Alan Shepard, ο οποίος το 1961 έγινε ο πρώτος Αμερικανός που πήγε στο διάστημα.

Πηγή πληροφοριών: npr.org

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS