ΑρχικήyoutubeΑυτός ο αστεροειδής περιέχει περισσότερα μέταλλα από όλη τη Γη

Αυτός ο αστεροειδής περιέχει περισσότερα μέταλλα από όλη τη Γη

Συχνά ακούγεται ότι οι πόροι του πλανήτη μας είναι περιορισμένοι. Ωστόσο, μία νέα πηγή πόρων μπορεί να είναι το διάστημα και συγκεκριμένα ένας αστεροειδής.

αστεροειδής

Δείτε επίσης: Η SpaceX άρχισε να στέλνει πολίτες στο διάστημα!

Πολλά από τα υλικά πάνω στα οποία χτίζεται ο σύγχρονος πολιτισμός υπάρχουν σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες και σε όλο το υπόλοιπο ηλιακό σύστημα. Η Γη άλλωστε, σχηματίστηκε από το ίδιο κοσμικό σύννεφο με όλους τους άλλους πλανήτες, κομήτες και αστεροειδείς.

Μια πρόσφατη μελέτη έχει θέσει μία νέα προοπτική.

Ο επικεφαλής ερευνητής Juan Sanchez και μια ομάδα επιστημόνων, ανέλυσαν το φάσμα του αστεροειδή 1986 DA, μέλους μιας σπάνιας κατηγορίας αστεροειδών κοντά στη Γη, πλούσιων σε μέταλλα. Διαπίστωσαν ότι η επιφάνεια του συγκεκριμένου διαστημικού βράχου αποτελείται κατά 85% από μέταλλα και πιθανότατα να περιλαμβάνει σίδηρο, νικέλιο, κοβάλτιο, χαλκό, χρυσό και μέταλλα της ομάδας της πλατίνας, που έχουν βραβευτεί για βιομηχανικές χρήσεις, από αυτοκίνητα έως ηλεκτρονικά.

Με εξαίρεση τον χρυσό και τον χαλκό, εκτιμούν ότι η μάζα των μετάλλων που περιέχει ο αστεροειδής θα ξεπερνούσε τα παγκόσμια αποθέματα που βρίσκονται στη Γη.

Εάν εξορυχθούν και διατεθούν στην αγορά για περίοδο 50 ετών, τα πολύτιμα μέταλλα του 1986 DA θα έφερναν περίπου 233 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για συνολική μεταφορά 11,65 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν ολίγοις, η εξόρυξη ενός κοντινού αστεροειδή θα μπορούσε να αποφέρει ένα τζακ ποτ πολύτιμων μετάλλων. Και υπάρχουν μεγαλύτερα βραβεία που κρύβονται πιο μακριά στη ζώνη των αστεροειδών.

Φυσικά, η εξόρυξη αστεροειδών δεν είναι μια νέα ιδέα. Το πιο δύσκολο και ακριβό μέρος αυτού του εγχειρήματος, είναι το ταξίδι στους εν λόγω αστεροειδείς, η εξόρυξη των πολύτιμων μεταλλευμάτων και η αποστολή τους πίσω στη Γη.

Δείτε ακόμα: Ο αστεροειδής Ryugu γίνεται επιτέλους ορατός

Αυτό που κάνει το 1986 DA ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι η εγγύτητά του με τη Γη.

Οι περισσότεροι αστεροειδείς πλούσιοι σε μέταλλα βρίσκονται στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ Άρη και Δία. Διάσημος μεταξύ αυτών είναι ο 16 Psyche, ένας αστεροειδής με πλάτος 140 μιλίων που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1852.

Η ζώνη των αστεροειδών κάποτε θεωρούνταν ότι ήταν τα απομεινάρια ενός πλανήτη, αλλά η προέλευσή της είναι λιγότερο σίγουρη τώρα.

1986 DA

Ωστόσο, οι επιστήμονες εικάζουν ότι ο αστεροειδής Psyche μπορεί να είναι ο εκτεθειμένος πυρήνας ενός κατεστραμμένου πλανήτη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι αναπτυσσόμενοι πλανήτες στη ζώνη των αστεροειδών αυξήθηκαν αρκετά ώστε να διαφοροποιήσουν τους βραχώδεις μανδύες και τους μεταλλικούς πυρήνες. Αυτά αργότερα υπέστησαν μια σειρά συγκρούσεων, αφήνοντας τα θρυμματισμένα βραχώδη υπολείμματα και τις σπασμένες μεταλλικές καρδιές τους να περιπλανηθούν στη ζώνη.

Η ύπαρξη τόσο εκτεθειμένου μετάλλου σε ένα μέρος είναι δελεαστική για εκείνους που θα επέκτειναν την παρουσία της ανθρωπότητας πέρα ​​από τη Γη.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε καταφέρει μόνο να συγκεντρώσουμε ένα βασικό πορτρέτο του Psyche. Είναι απλά πολύ μακριά για να τον μελετήσουμε με κάθε λεπτομέρεια. Εκεί έρχονται οι αστεροειδείς 1986 DA και 2016 ED85.

Τόσο ο DA 1986 όσο και ο 2016 ED85 ταξινομούνται ως αστεροειδείς κοντά στη Γη. Κάποια στιγμή στο παρελθόν, οι βαρυτικές αλληλεπιδράσεις με τον Δία τους οδήγησαν έξω από τη ζώνη των αστεροειδών και σε τροχιές κοντά στη Γη. Έτσι, ένα βασικό κίνητρο της μελέτης ήταν να εντοπιστεί η καταγωγή των αστεροειδών. Επειδή είναι πιο κοντά, μπορούμε να τους παρατηρήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και να συμπεράνουμε τα χαρακτηριστικά των μακρινών μελών της οικογένειάς τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η φασματική ανάλυση των αστεροειδών, σε συνδυασμό με προσομοιώσεις τροχιάς, υποδηλώνει ότι πιθανότατα προέρχονται από μία από τις τέσσερις οικογένειες στην εξωτερική ζώνη των αστεροειδών.

Δείτε επίσης: Jeff Bezos: Ταξίδεψε στο διάστημα και επέστρεψε ενθουσιασμένος

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι δύο αστεροειδείς έχουν παρόμοια σύνθεση με τον Psyche.

Το όνειρο της εξόρυξης αστεροειδών έχει μελετηθεί εκτενώς την τελευταία δεκαετία.

Οι διαστημικές υπηρεσίες έχουν στείλει δείγματα από αστεροειδείς. Αλλά η εξόρυξη μεγάλης κλίμακας θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τη φθηνότερη πρόσβαση στο διάστημα και μια βιώσιμη αγορά. Μέχρι τότε, έχουμε κολλήσει στη φάση της αναζήτησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS