ΑρχικήyoutubeΗ SpaceX άρχισε να στέλνει πολίτες στο διάστημα!

Η SpaceX άρχισε να στέλνει πολίτες στο διάστημα!

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, η SpaceX θα στείλει πολίτες στο διάστημα με την αποστολή Inspiration4. Ξεκινά ο διαστημικός τουρισμός! Η αποστολή Inspiration4, που διοργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον επιχειρηματία Jared Isaacman, χαρακτηρίζεται ως «η πρώτη αποστολή πολιτών σε τροχιά» και αντιπροσωπεύει ένα νέο είδος διαστημικού τουρισμού.

Inspiration4 διαστημικός τουρισμός
Η SpaceX θα στείλει πολίτες στο διάστημα με την αποστολή Inspiration4. Ξεκινά ο διαστημικός τουρισμός!

Δείτε επίσης: Τουρισμός στο διάστημα: Δεν θα γίνει σύντομα προσιτός στο ευρύ κοινό

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος δεν θα είναι οι πρώτοι τουρίστες στο διάστημα για φέτος. Τους τελευταίους μήνες, παρακολουθήσαμε τους δισεκατομμυριούχους Richard Branson και Jeff Bezos να ταξιδεύουν οι ίδιοι και λίγοι ακόμα τυχεροί στο διάστημα σε σύντομα ταξίδια. Ωστόσο, η περίπτωση της αποστολής Inspiration4 είναι διαφορετική καθώς στοχεύει στο να στείλει απλούς πολίτες στο διάστημα για πρώτη φορά.

Η μεγαλύτερη όμως διαφορά μεταξύ του Inspiration4 και των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος είναι ο προορισμός.

Οι Blue Origin και Virgin Galactic μετέφεραν τους επιβάτες τους μόνο μέχρι την αρχή του διαστήματος πριν επιστρέψουν στο έδαφος λίγα λεπτά αργότερα. Ο πύραυλος Falcon 9 και το όχημα Crew Dragon της SpaceX ωστόσο, είναι αρκετά ισχυρά για να μεταφέρουν το πλήρωμα του Inspiration4 σε τροχιά, όπου θα κάνουν τον γύρο της Γης για τρεις ημέρες.

Το πλήρωμα τεσσάρων ατόμων είναι επίσης αρκετά διαφορετικό από τα άλλα. Με επικεφαλής τον Isaacman, η αποστολή περιλαμβάνει μια κάπως διαφορετική ομάδα ανθρώπων. Ένα μέλος του πληρώματος, η Sian Proctor, κέρδισε έναν διαγωνισμό μεταξύ ατόμων που χρησιμοποιούν την εταιρεία πληρωμών του Isaacman μέσω διαδικτύου. Μια άλλη μοναδική πτυχή της αποστολής είναι ότι ένας από τους στόχους της είναι η ευαισθητοποίηση και η χρηματοδότηση του St. Jude Children’s Research Hospital. Ως εκ τούτου, ο Isaacman επέλεξε τη Hayley Arceneaux, βοηθό γιατρού στο St. Jude και επιζών από καρκίνο της παιδικής ηλικίας, για να συμμετάσχει επίσης στην αποστολή. Το τελευταίο μέλος, ο Christopher Sembroski, κέρδισε τη θέση του όταν ο φίλος του επιλέχθηκε σε φιλανθρωπική κλήρωση για το νοσοκομείο και πρόσφερε τη θέση του στον Sembroski.

Δείτε ακόμα: Jeff Bezos: Ταξίδεψε στο διάστημα και επέστρεψε ενθουσιασμένος

Επειδή κανένας από τους τέσσερις συμμετέχοντες δεν έχει κάποια επίσημη εκπαίδευση αστροναυτών, η πτήση ονομάστηκε η πρώτη διαστημική αποστολή “πολιτών”. Ενώ η κάψουλα του πυραύλου και του πληρώματος είναι και οι δύο πλήρως αυτοματοποιημένες, τα τέσσερα μέλη χρειάστηκε να περάσουν περισσότερη εκπαίδευση από τους ανθρώπους που έκαναν τις προηγούμενες πτήσεις στο διάστημα. Σε λιγότερο από έξι μήνες, το πλήρωμα έχει παρακολουθήσει ώρες εκπαίδευσης σε προσομοιωτή, μαθήματα πτήσης με αεροσκάφος και πέρασε χρόνο σε φυγόκεντρο για να προετοιμαστούν για τις δυνάμεις G της εκτόξευσης.

Η SpaceX άρχισε να στέλνει πολίτες στο διάστημα!

Η φιλανθρωπική πτυχή της αποστολής έχει μετριάσει την κριτική που λαμβάνουν συνήθως αυτού του είδους οι αποστολές.

Η αποστολή πληρώματος ερασιτεχνών αστροναυτών σε τροχιά είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του διαστημικού τουρισμού. Ωστόσο, παρά την πιο περιεκτική αίσθηση της αποστολής, υπάρχουν ακόμα σοβαρά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προτού οι απλοί άνθρωποι μπορούν να πάνε στο διάστημα.

Αρχικά το κόστος παραμένει αρκετά υψηλό. Η ανάγκη εκπαίδευσης για μια τέτοια αποστολή σημαίνει επίσης ότι οι υποψήφιοι επιβάτες πρέπει να είναι σε θέση να αφιερώσουν σημαντικό χρόνο για να προετοιμαστούν, χρόνο που δεν διαθέτουν πολλοί απλοί άνθρωποι.

Δείτε επίσης: Wally Funk: Ποια είναι η 82χρονη που θα ταξιδέψει με τον Jeff Bezos στο διάστημα;

Τέλος, το διάστημα παραμένει ένα επικίνδυνο μέρος και δεν θα υπάρξει ποτέ τρόπος να εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος αποστολής ανθρώπων, είτε μη εκπαιδευμένων πολιτών είτε έμπειρων επαγγελματιών αστροναυτών στο διάστημα.

Παρά τους περιορισμούς αυτούς, ο διαστημικός τουρισμός έρχεται. Για την SpaceX, το Inspiration4 είναι μια σημαντική απόδειξη της ιδέας, που ελπίζει ότι θα αποδείξει περαιτέρω την ασφάλεια και την αξιοπιστία των αυτόνομων συστημάτων πυραύλων και καψουλών. Πράγματι, η SpaceX έχει προγραμματίσει αρκετές τουριστικές αποστολές τους επόμενους μήνες, παρόλο που η εταιρεία δεν επικεντρώνεται στον διαστημικό τουρισμό. Ορισμένες θα περιλαμβάνουν ακόμη και στάσεις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS