ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαBlue Origin: Σχεδιάζει να φτιάξει διαστημικό σταθμό-business park

Blue Origin: Σχεδιάζει να φτιάξει διαστημικό σταθμό-business park

Η Blue Origin του Jeff Bezos και άλλοι συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Boeing και της Sierra Space, αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για τον νέο εμπορικό διαστημικό σταθμό Orbital Reef, που θα λειτουργεί ως “mixed use business park“.

Blue Origin διαστημικό σταθμό
Blue Origin: Σχεδιάζει να φτιάξει διαστημικό σταθμό-business park

Ο νέος ιδιωτικός διαστημικός σταθμός θα κατασκευαστεί σε χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη, και θα προσφέρει υπηρεσίες εμπορίου, έρευνας και τουρισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Blue Origin. Στόχος είναι να κατασκευαστεί μέχρι το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Με όγκο σχεδόν τόσο μεγάλο όσο αυτό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, η Blue Origin είπε ότι το Orbital Reef θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα, παρέχοντας ξεχωριστούς χώρους για διαμονή και διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας.

Δείτε επίσης: NASA: Τι θα γίνει μετά την απόσυρση του International Space Station (ISS);

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν διαστημική μεταφορά και logistics, διαμονή, στέγαση εξοπλισμού και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου ανοίγματος νέων αγορών στο διάστημα.

Ο νέος τύπος διαστημικής αρχιτεκτονικής με μεγάλα παράθυρα που θα βλέπουν στη Γη, θα μπορούσε να επιτρέψει στους ταξιδιώτες “να απολαύσουν την ομορφιά του πλανήτη μας” και “να βιώσουν τη συγκίνηση της μηδενικής βαρύτητας με απόλυτη άνεση“, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο που κυκλοφόρησε από την Blue Origin.

Το εγχείρημα ελπίζει να προσφέρει μοναδικές εμπορικές ευκαιρίες για μια μικτή αγορά, όπως δημιουργία ταινιών στο διάστημα, άνοιγμα ενός διαστημικού ξενοδοχείου ή διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας.

Θα επεκτείνουμε την πρόσβαση, θα μειώσουμε το κόστος και θα παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες και ανέσεις που απαιτούνται για μια ομαλή πτήση στο διάστημα. Ένα ζωντανό επιχειρηματικό οικοσύστημα θα αναπτυχθεί σε χαμηλή τροχιά, δημιουργώντας νέες ανακαλύψεις, νέα προϊόντα, νέες ψυχαγωγίες“, δήλωσε ο Brent Sherwood, ανώτερος αντιπρόεδρος προηγμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων της Blue Origin.

Δείτε επίσης: “Η πιο σημαντική εμπειρία”, λέει ο William Shatner για το ταξίδι στο διάστημα με τη Blue Origin

Blue Origin Orbital Reef

Ωστόσο, η Blue Origin και οι συνεργάτες της δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει πόσο θα κοστίσει ο διαστημικός σταθμός-business park.

Οι συνεργάτες περιλαμβάνουν τη Sierra Space, την Boeing, την Redwire Space, την Genesis Engineering Solutions και το Arizona State University.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing και το διαστημόπλοιο Dream Chaser της Sierra Space για τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίου στον εμπορικό διαστημικό σταθμό. Και τα δύο αεροσκάφη δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί για τις δυνατότητές τους για ανθρώπινη διαστημική πτήση.

Δείτε επίσης: Η NASA εντόπισε τον πρώτο πλανήτη σε άλλο Γαλαξία!

Το διαστημόπλοιο Dream Chaser, το διαστημόπλοιο Starliner και το σύστημα εκτόξευσης New Glenn της Blue Origin αναμένεται να αποτελέσουν τη “ραχοκοκαλιά της μεταφοράς“, σημείωσαν οι εταιρείες.

Αυτό είναι συναρπαστικό για εμάς γιατί αυτό το έργο δεν αντιγράφει τον εξαιρετικά επιτυχημένο και ανθεκτικό ISS [Διεθνή Διαστημικό Σταθμό], αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα για να εκπληρώσει μια μοναδική θέση στη χαμηλή τροχιά της Γης, όπου μπορεί να εξυπηρετήσει μια ποικιλία εταιρειών και να φιλοξενήσει μη εξειδικευμένο πλήρωμα“, δήλωσε ο John Mulholland, αντιπρόεδρος της Boeing και program manager για το ISS.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS