Αρχικήinetnrg - Motor Oil: Πανελλαδικό δίκτυο φόρτισης ΙΧ στα πρατήρια Avin &...

nrg – Motor Oil: Πανελλαδικό δίκτυο φόρτισης ΙΧ στα πρατήρια Avin & Shell

Η nrg εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας και παρουσιάζει το incharge, το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο φόρτισης αυτοκινήτων! Η Motor Oil θα αξιοποίησει τα δίκτυα πρατηρίων καυσίμων Avin και Shell. Στόχος της είναι η ανάπτυξη 1.000 σημείων φόρτισης ως το τέλος του 2022 και 2.000 σημείων σε βάθος πενταετίας.

nrg

Δείτε επίσης: Προειδοποίηση προς οδηγούς: Μην εμπιστεύεστε τη νέα τεχνολογία

Στόχος είναι να «παντρέψει» όλο το δίκτυό της αλλά και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο όμιλος παράγει ο ίδιος ενέργεια –ειδικά όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία του εργοστασίου στην Κομοτηνή- έχοντας ως αιχμή του δόρατος στη λιανική την nrg. Σκοπός της εταιρείας είναι να καταστεί ο μεγαλύτερος και ταχύτερος «φορτιστής» ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καλύπτοντας όλους τους οδικούς άξονες, όπως τόνισαν χθες τα στελέχη της nrg κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του project στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Σε μια συγκυρία όπου διεθνώς καταγράφεται μια «επανάσταση» στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω της στροφής σε ηλεκτρικά οχήματα που σε λίγα χρόνια θα κυριαρχήσουν, η nrg αξιοποιεί το δίκτυο λιανικής και τις υποδομές του ομίλου Motor Oil στήνοντας φορτιστές ανά την Ελλάδα.

Όπως τόνισε σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της nrg Αναστάσιος Λωσταράκος, «έως το 2025 πιστεύω ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ισοσκελίσουν τις πωλήσεις των υβριδικών, ενώ έως το 2030 το 30% των πωλήσεων όλων των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά». Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το 5% των αυτοκινήτων που πωλούνται είναι ηλεκτρικά, έχοντας ήδη ξεπεράσει το σχετικό στόχο που είχε τεθεί για τη χρονιά, ενώ τα επόμενα χρόνια αυτή η κατηγορία θα κινηθεί με καλπάζοντες ρυθμούς.

Δείτε επίσης: Η Polestar (brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων) θα δημοσιοποιηθεί μέσω ενός SPAC

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε η γ.γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο. Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε καταρχήν πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα».

Η υπηρεσία incharge

Η nrg παρουσίασε χθες τη νέα καινοτόμα εφαρμογή incharge που αποτελεί πλέον το απόλυτο εργαλείο φόρτισης του ηλεκτρικού ή plug-in hybrid αυτοκινήτου για τον οδηγό! Μέσα από τις λειτουργίες της εφαρμογής και της διαδικτυακής πλατφόρμας μπορεί κανείς να: βρει ένα σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί, να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί, να παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του, να δει το ιστορικό των φορτίσεών του, να ολοκληρώσει την πληρωμή του, να εξυπηρετηθεί άμεσα.

Ο Ηλίας Πετρής, διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, σημείωσε πως «το μέλλον στην Ευρώπη δείχνει την ηλεκτροκίνηση. Τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα θα αγγίξουν έως το 2025 τα 70 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030, ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα. Όσοι κάνουν σήμερα τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορούν πλέον να αισθάνονται άνετα, αφού το δίκτυο σταθμών φόρτισης incharge θα τους εξυπηρετεί με επάρκεια και αρτιότητα, παρέχοντας το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Οι ταχυφορτιστές τoυ δικτύου incharge, εγκατεστημένοι σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου και είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα».

Δείτε επίσης: Θα πετάξει τελικά στους ουρανούς το ιπτάμενο ταξί της NASA;

Αύξηση 75% σε δώδεκα μήνες

Μιλώντας για τους στόχους της nrg ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην αγορά, καθώς διευρύνει το χαρτοφυλάκιο τόσο των οικιακών όσο και των επαγγελματικών πελατών, έχοντας τον φετινό Οκτώβριο αύξηση 75% στους μετρητές, συγκριτικά με τα προ 12μήνου επίπεδα. Παράλληλα, τόνισε πως «αυξάνουμε το μερίδιο αγοράς μας στους βιομηχανικούς καταναλωτές και τη Μέση τάση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε στον τομέα της ενέργειας και αυξάνουμε εκθετικά τις επενδύσεις μας». Σημειώνεται πως η nrg έχει 10% μερίδιο στη μέση τάση (βιομηχανία, σούπερ μάρκετ, μεγάλα καταστήματα).

Η nrg πλέον μπορεί και παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που συνδέονται με την ηλεκτροκίνηση. Μέσω του δικτύου θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως Φόρτιση μέσω πλατφόρμας, Υπηρεσία Εγκατάστασης, Υπηρεσίες συντήρησης, Εμπορία εξοπλισμού. Όπως τονίστηκε, για πρώτη φορά το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, ξεπερνά τα όρια του αστικού ιστού, και απλώνεται σε όλη την επικράτεια. Τα πρατήρια Shell & Avin του ομίλου Motor Oil αλλά και πολλά ακόμα ανοιχτά σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, αποτελούν πλέον τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την nrg θα βρείτε στο επίσημο website της εταιρείας!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS