ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Polestar (brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων) θα δημοσιοποιηθεί μέσω ενός SPAC

Η Polestar (brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων) θα δημοσιοποιηθεί μέσω ενός SPAC

Η Polestar, ένα brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιηθεί μέσω ενός SPAC. Γίνεται η τελευταία από πολλές εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή τον τελευταίο χρόνο.

Δείτε επίσης: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Hyundai IONIQ 5 είναι εντυπωσιακό

Polestar

Δείτε επίσης: Tesla: Στοχεύει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Τον τελευταίο χρόνο, είδαμε εταιρείες EV όπως η Faraday Future, η Lucid Motors, η Canoo και πολλές άλλες να δημοσιοποιούνται μέσω συμφωνιών SPAC.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δισεκατομμύρια επενδύσεις να εισρεύσουν σε νεοσύστατες εταιρείες ηλεκτροκίνησης για να επιταχύνουν την ηλεκτρική μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Polestar, η οποία “βγήκε” από τη Volvo ως ένα πλήρως ηλεκτρικό brand και ανήκει στην κινεζική Geely, ακολουθεί τώρα τον ίδιο τρόπο.

Σήμερα, η Polestar ανακοίνωσε μια αντίστροφη συγχώνευση με την Gores Guggenheim για να γίνει δημόσια εταιρεία.

Η Gores Guggenheim διαθέτει 800 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να συνεισφέρει στη συμφωνία και ταυτόχρονα, συνάπτουν μια συμφωνία χρηματοδότησης PIPE ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για ρευστότητα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μετά τη συμφωνία. Η συμφωνία εκτιμά την Polestar στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πέρυσι παρέδωσε 10.000 ηλεκτρικά οχήματα και έχει σημαντικές δραστηριότητες σε πολλές αγορές, αλλά η οικονομική της κατάσταση είναι ακόμα άγνωστη.

Δείτε επίσης: Lucid Air: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 520 μιλίων

Ο Thomas Ingenlath, διευθύνων σύμβουλος της Polestar, σχολίασε την ανακοίνωση:

«Αυτή είναι μια πραγματικά συναρπαστική περίοδος για την Polestar. Με δύο βραβευμένα αυτοκίνητα στο δρόμο σήμερα σε 14 ενεργές αγορές σε τρεις ηπείρους, επιδιώκουμε να επεκταθούμε σε 30 αγορές έως το 2023. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη στοχευμένη προσθήκη τριών νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων premium στη σειρά μας έως το 2024, ξεκινώντας με το πρώτο μας SUV να αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022. Στην Gores Guggenheim, βρήκαμε έναν συνεργάτη με εντυπωσιακή ιστορία. Η συμφωνία θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, τη στρατηγική μας και το πιο σημαντικό, την αποστολή μας προς τη βιώσιμη κινητικότητα».

Όπως σημείωσε, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της με ένα νέο ηλεκτρικό SUV το επόμενο έτος και δύο επιπλέον μοντέλα το 2024.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS