ΑρχικήUpdatesMicrosoft Outlook: Νέος τρόπος σύνθεσης μηνυμάτων εν κινήσει

Microsoft Outlook: Νέος τρόπος σύνθεσης μηνυμάτων εν κινήσει

Η Microsoft εργάζεται σε μια ενημέρωση για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook που θα δώσει στους χρήστες περισσότερες επιλογές για τη σύνθεση μηνυμάτων σε συσκευές Android.

Outlook

Δείτε επίσης: Δείτε αθλητικά και τηλεοπτικά προγράμματα στο ημερολόγιο Outlook

Σύμφωνα με μια νέα καταχώριση στο χάρτη πορείας των προϊόντων της εταιρείας, οι χρήστες του Outlook θα μπορούν σύντομα να υπαγορεύουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και περιεχόμενο ραντεβού ημερολογίου και συναντήσεων, αντί να βασίζονται στο πληκτρολόγιο της οθόνης αφής τους.

Η λειτουργία μετατροπής ομιλίας σε κείμενο που είναι διαθέσιμη για desktop και συσκευές iOS, θα επεκταθεί και στο Android έως το τέλος του μήνα.

Δείτε επίσης: Microsoft Outlook: Τρόπος αποδοχής ενός event που έχει ήδη απορριφθεί

Μετατροπή ομιλίας σε κείμενο στο Outlook

Μόλις το dictation mode βγει live, οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία πατώντας στο εικονίδιο του μικροφώνου πάνω από το πληκτρολόγιο. Μια μεγάλη μπλε έκδοση του ίδιου εικονιδίου υποδεικνύει ότι η λειτουργία είναι ενεργή και ο χρήστης μπορεί να αρχίσει να υπαγορεύει.

Υπάρχουν δύο επιλογές για τη στίξη των μηνυμάτων: ένα σύστημα βασισμένο σε εντολές (σύμφωνα με το οποίο οι χρήστες λένε “άνω και κάτω τελεία” κ.λπ.) και μια λειτουργία αυτόματης στίξης. Ενώ η πρώτη μέθοδος είναι πιθανό να είναι πιο ακριβής, η τελευταία επιλογή επιτρέπει στους χρήστες να υπαγορεύουν ελεύθερα χωρίς να πρέπει συνεχώς να διακόπτουν την ροή τους.

Παρόλο που κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι η υπαγόρευση είναι πιο αργή και λιγότερο βολική από την πληκτρολόγηση ενός μηνύματος, οι υποστηρικτές της λειτουργίας μετατροπής ομιλίας σε κείμενο συχνά λένε ότι η υπαγόρευση γίνεται δεύτερη φύση του ατόμου μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησαν νέες δυνατότητες στην Cortana για Outlook σε iPhone

Και σε κάθε περίπτωση, η διαθεσιμότητα της λειτουργίας μετατροπής ομιλίας σε κείμενο σε όλες τις συσκευές δεν αφορά μόνο την ευκολία αλλά είναι και μια σημαντική αναβάθμιση για τα άτομα που λόγω κάποιου ιατρικού προβλήματος έχουν περιορισμένες κινητικές δεξιότητες.

Η νέα λειτουργία θα διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του Outlook είναι σε θέση να συνθέτουν αποτελεσματικά email, είτε όσο βρίσκονται στο σπίτι είτε όταν είναι εν κινήσει.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS