ΑρχικήsecurityApple: Το Apple Watch σας μπορεί να μην ξεκλειδώνει το iPhone 13

Apple: Το Apple Watch σας μπορεί να μην ξεκλειδώνει το iPhone 13

Η Apple προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες του νέου μοντέλου iPhone 13 ότι ενδέχεται να μην μπορούν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους με ένα Apple Watch λόγω βλάβης λογισμικού.

Apple Watch iPhone 13

Δείτε επίσης: Apple: Διορθώνει νέο zero-day bug που χρησιμοποιείται ενεργά!

Τα καλά νέα είναι ότι η Apple παραθέτει μια ενημέρωση λογισμικού που θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα, σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο υποστήριξης.

“Είναι πιθανό να δείτε ένα μήνυμα που θα λέει “Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το Apple Watch” αν προσπαθήσετε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας φορώντας μάσκα προσώπου ή μπορεί να μην μπορείτε να ρυθμίσετε το Unlock με το Apple Watch”, σημειώνει η Apple.

Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα διορθωθεί σε μια επικείμενη ενημέρωση λογισμικού.

Μέχρι να είναι διαθέσιμη η ενημέρωση, οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν το “Unlock with Apple Watch” και να χρησιμοποιήσουν έναν κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσουν ένα iPhone 13. Οι χρήστες πρέπει να μεταβούν στo Settings > Face ID & Passcode.

Η Apple δημιούργησε τη λειτουργία ξεκλειδώματος ρολογιού για το iPhone ως απάντηση στο Face ID που εμποδίζεται από άτομα που φορούν μάσκες στο πρόσωπο. Αντί να ρίξετε μια ματιά στους αισθητήρες κάμερας αναγνώρισης προσώπου του iPhone, ένα κοντινό ρολόι που φοριέται και είναι ξεκλειδωμένο, μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone. Παρόμοια λειτουργία είναι διαθέσιμη και για συσκευές macOS.

Δείτε επίσης: Το EFF πέταξε πανό διαμαρτυρίας πάνω από το Apple Park για το CSAM

Η λειτουργία είναι χρήσιμη για χρήστες με iPhone και Apple Watch, αλλά είχε προβλήματα στο παρελθόν σε παλαιότερα iPhone με Touch ID – επηρέασε μόνο τους χρήστες επιχειρήσεων.

Διαφορετικά, η λειτουργία απαιτεί ένα iPhone που χρησιμοποιεί Face ID, συμπεριλαμβανομένου του iPhone X ή νεότερο, και εκτελεί iOS 14.5 ή μεταγενέστερη έκδοση. Το άτομο χρειάζεται Apple Watch Series 3 ή μεταγενέστερο με watchOS 7.4 (ή μεταγενέστερο).

Το ρολόι πρέπει επίσης να συνδυαστεί με ένα iPhone και το iPhone και το Apple Watch θα πρέπει να έχουν Wi-Fi και Bluetooth.

Το Face ID αποτυγχάνει όταν οι χρήστες φορούν την μάσκα η οποία καλύπτει την μύτη και το στόμα τους. Το ξεκλείδωμα με το ρολόι απαιτεί την ενεργοποίηση της ανίχνευσης καρπού.

Δείτε επίσης: Apple: Τα μελλοντικά iPhone θα μπορούν να ανιχνεύσουν την κατάθλιψη

Υπάρχει μια ανησυχία ασφαλείας σχετικά με τη διαδικασία, καθώς αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να ξεκλειδώσουν κατά λάθος ένα iPhone.

“Όταν το Apple Watch σας ξεκλειδώνει με επιτυχία το iPhone σας, το ρολόι σας εμφανίζει μια ειδοποίηση. Εάν δεν θέλατε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας, πατήστε το κουμπί Lock iPhone στην οθόνη του Apple Watch”, σημειώνει η Apple.

“Την επόμενη φορά που θα ξεκλειδώσετε το iPhone σας αφού πατήσετε αυτό το κουμπί, το iPhone σας θα σας ζητήσει να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.”

Δεν είναι σαφές πότε η Apple θα κυκλοφορήσει την ενημέρωση για να διορθώσει το πρόβλημα ή σε ποια έκδοση του iOS θα έρθει. Το MacRumors σημειώνει ότι η πρώτη beta του iOS 15.1 κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, αλλά η Apple μπορεί να κυκλοφορήσει μια μικρή ενημέρωση iOS 15.0.1 που θα διορθώνει το παραπάνω σφάλμα. Η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 13 νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS