ΑρχικήinetΤο EFF πέταξε πανό διαμαρτυρίας πάνω από το Apple Park για το...

Το EFF πέταξε πανό διαμαρτυρίας πάνω από το Apple Park για το CSAM

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια ανίχνευσης CSAM της εταιρείας, το EFF, το οποίο ήταν αντίθετο με αυτή την πρακτική της Apple στο παρελθόν, πέταξε ένα πανό πάνω από το Apple Park κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης iPhone 13 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με ένα μήνυμα για τον τεχνολογικό κολοσσό του Cupertino.

EFF

Δείτε επίσης: Apple: Ζητούν να σταματήσει τα σχέδια σάρωσης συσκευών για παιδική κακοποίηση

Κατά τη διάρκεια της πλήρως ψηφιακής εκδήλωσης της Apple στις 14 Σεπτεμβρίου, η οποία δεν περιλάμβανε καμία συμμετοχή κοινού, το EFF αποφάσισε να πετάξει με αεροπλάνο πάνω από το Apple Park, το οποίο τραβούσε ένα πανό με το μήνυμα “Apple: Don’t scan our phones! EFF.ORG/APPLE.

Το EFF αναφέρει ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει αυτήν τη μορφή “εναέριας διαμαρτυρίας” για να βεβαιωθεί ότι τα σχέδια της Apple για το CSAM δεν θα προχωρήσουν και ότι η εταιρεία “ακούει”. Το EFF πέταξε επίσης το ίδιο πανό πάνω από το 1 Infinite Loop, το προηγούμενο κεντρικό γραφείο της Apple που η εταιρεία έχει εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό εδώ και τέσσερα χρόνια.

Η Apple ανακοίνωσε τον Αύγουστο τα σχέδιά της να χρησιμοποιήσει τη μηχανική εκμάθηση ή και το προσαρμοσμένο της σύστημα “NeuralHash” για τον εντοπισμό εικόνων CSAM στις βιβλιοθήκες φωτογραφιών των χρηστών iPhone. Μετά την ανακοίνωσή της, οι υποστηρικτές και οι ομάδες προστασίας της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του EFF, εξέφρασαν έντονα τους πιθανούς κινδύνους για το απόρρητο.

Δείτε ακόμα: Apple: Θα ανιχνεύει εικόνες κακοποιημένων παιδιών στα photo libraries χρηστών

Σε αντίθεση με την Google και άλλες εταιρείες που σαρώνουν CSAM, ή αλλιώς υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο cloud, το σύστημα της Apple χρησιμοποιεί επεξεργασία στη συσκευή για τον εντοπισμό εικόνων CSAM. Ωστόσο, το EFF δεν είναι ικανοποιημένο και έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Apple να εγκαταλείψει εντελώς τα σχέδιά της.

CSAM

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Apple ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την ανίχνευση CSAM, η οποία προοριζόταν να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το φθινόπωρο, για να «συλλέξει πληροφορίες και να κάνει βελτιώσεις πριν από την κυκλοφορία αυτών των εξαιρετικά σημαντικών χαρακτηριστικών ασφάλειας των παιδιών». Το EFF, σε μια ανάρτηση ιστολογίου, λέει ότι θα πραγματοποιήσει ανεξάρτητα εκδηλώσεις με “διάφορες ομάδες” για τη συλλογή ερευνών και προτάσεων, μερικές από τις οποίες λέει ότι θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για τον τεχνολογικό γίγαντα.

Τώρα που τελείωσε η εκδήλωση της Apple, η εταιρεία πρέπει να απευθυνθεί σε ομάδες που την έχουν επικρίνει και να αναζητήσει ένα ευρύτερο φάσμα προτάσεων για τον τρόπο αντιμετώπισης δύσκολων προβλημάτων, όπως η προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο. Το EFF από την πλευρά του, θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση με διάφορες ομάδες που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο για να μοιραστούν την έρευνα και τις ανησυχίες που η Apple και άλλες εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να θεωρούν χρήσιμες.

Δείτε επίσης: Πόσο ασφαλής είναι τελικά η νέα μέθοδος της Apple για τα κακοποιημένα παιδιά

Τα σχέδια για την ασφάλεια των παιδιών της Apple, εκτός από την ανίχνευση CSAM, περιλαμβάνουν ενισχυμένη προστασία των παιδιών από ανεπιθύμητες εικόνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS