ΑρχικήinetApple: Τα μελλοντικά iPhone θα μπορούν να ανιχνεύσουν την κατάθλιψη

Apple: Τα μελλοντικά iPhone θα μπορούν να ανιχνεύσουν την κατάθλιψη

Η Apple πιστεύει ότι ένα iPhone θα μπορούσε να εντοπίσει την κατάθλιψη, το άγχος και γνωστική παρακμή, χρησιμοποιώντας μια σειρά ψηφιακών ενδείξεων. Τα δεδομένα υγείας που θα χρησιμοποιούνται θα περιλαμβάνουν την σωματική δραστηριότητα και τα πρότυπα σωστού ύπνου.

Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, η Apple στοχεύει όλες αυτές οι διαγνωστικές εργασίες να πραγματοποιούνται στην συσκευή χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στους servers της.

Δείτε επίσης: Battersea Power Station: Ανοίγει στο campus της Apple στο Λονδίνο

Apple

Δείτε επίσης: iOS 15: Η Apple κυκλοφόρησε το νέο OS – Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple Inc. εργάζεται σε τεχνολογία για τη διάγνωση της κατάθλιψης και της γνωστικής παρακμής, στοχεύοντας σε εργαλεία που θα μπορούσαν να διευρύνουν το εύρος του αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου υγείας, σύμφωνα με άτομα εξοικειωμένα με το θέμα και έγγραφα που εξετάστηκαν από την The Wall Street Journal.

Τα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνουν ανάλυση των εκφράσεων του προσώπου των συμμετεχόντων, του τρόπου με τον οποίο μιλούν, του ρυθμού και της συχνότητας των περιπάτων τους, του ύπνου και των καρδιακών παλμών και των ρυθμών αναπνοής. Μπορούν επίσης να μετρήσουν την ταχύτητα της πληκτρολόγησής τους, τη συχνότητα των τυπογραφικών τους πληκτρολογήσεων και το περιεχόμενο αυτού που πληκτρολογούν, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την έρευνα και τα έγγραφα.

Οι προσπάθειες προέρχονται από ερευνητικές συνεργασίες που ανακοίνωσε η Apple με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, το οποίο μελετά το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη, και τη φαρμακευτική εταιρεία Biogen που μελετά την γνωστική παρακμή. Το “Seabreeze” είναι το κωδικό όνομα της Apple για το project UCLA και “Pi” είναι το κωδικό όνομα για το project Biogen.

Η έκταση της παρακολούθησης των χρηστών που μπορεί να απαιτείται μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Για την αντιμετώπισή τους, η Apple στοχεύει σε αλγόριθμους που λειτουργούν σε συσκευές χρηστών και δεν στέλνουν τα δεδομένα στους servers της Apple, δείχνουν τα έγγραφα.

Δείτε επίσης: Apple και Google Stores: Apps για παιδιά δεν είχαν πολιτική απορρήτου

Η ήπια γνωστική εξασθένηση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι του Αλτσχάιμερ.

Η μελέτη του UCLA που θα πραγματοποιηθεί φέτος θα παρακολουθήσει τα δεδομένα 3.000 εθελοντών, ενώ το Biogen στοχεύει να στρατολογήσει περίπου 20.000 άτομα για να συμμετάσχουν τα επόμενα δύο χρόνια, περίπου τα μισά από τα οποία θα έχουν παράγοντες κινδύνου για γνωστική εξασθένηση.

Το άρθρο τονίζει ότι αυτό το έργο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και μπορεί να αποτύχει. Ενώ είναι γνωστό ότι πράγματα όπως η κατάθλιψη οδηγούν σε διαφορετικά μοτίβα χρήσης smartphone, η πρόκληση είναι η δημιουργία αλγορίθμων που είναι αρκετά αξιόπιστοι για να διαγνώσουν με ακρίβεια συγκεκριμένες συνθήκες.

Παρόλο που η προσπάθεια είναι σε πρώιμο στάδιο, κορυφαία στελέχη της Apple είναι ενθουσιασμένα για τη δυνατότητα. Ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Williams, ο οποίος επιβλέπει τη μονάδα υγείας της Apple, μίλησε με ενθουσιασμό στους υπαλλήλους για τη δυνατότητα της εταιρείας να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους καθώς και άλλες εγκεφαλικές διαταραχές, σύμφωνα με ανθρώπους που τον άκουσαν να μιλά για τις προσπάθειες.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS