ΑρχικήsecurityΗ Αλάσκα εξακολουθεί να παλεύει με το hack - 4 μήνες μετά...

Η Αλάσκα εξακολουθεί να παλεύει με το hack – 4 μήνες μετά την επίθεση

Στην Αλάσκα ορισμένα συστήματα του Τμήματος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (DHSS) συνεχίζουν να βρίσκονται σε μη λειτουργική κατάσταση, αφού χτυπήθηκαν από μια κυβερνηοεπίθεση τον Μάιο.

Αλάσκα

Δείτε επίσης: Marketron: Το BlackMatter ransomware στόχευσε τον software πάροχο

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, από άγνωστο αριθμό ατόμων ενδέχεται να έχουν κλαπεί τα προσωπικά τους στοιχεία. Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τηλεφωνικούς αριθμούς, πληροφορίες υγείας, οικονομικές πληροφορίες και άλλα δεδομένα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από διάφορους χάκερ.

Λόγω της ευαίσθητης φύσης των πληροφοριών και της πιθανότητας κατάχρησης, το DHSS προέτρεψε όλους τους πολίτες στην Αλάσκα που παρείχαν τα δεδομένα τους στο DHSS να αναλάβουν δράση για να προστατευτούν.

Η πιθανή παραβίαση των προσωπικών πληροφοριών μόλις αποκαλύφθηκε, παρά το γεγονός ότι το περιστατικό εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο.

Επίσης τέσσερις μήνες μετά την αρχική επίθεση, ορισμένες διαδικτυακές υπηρεσίες του DHSS δεν έχουν αποκατασταθεί και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιστρέψουν στην κανονική τους λειτουργία.

Δείτε επίσης: Windows MSHTML bug: Ransomware ομάδες εκμεταλλεύονται το σφάλμα

Η επίθεση ξεκίνησε με τη χρήση ενός απροσδιόριστου exploit εναντίον μιας ευάλωτης ιστοσελίδας και εξαπλώθηκε από εκεί. Το κράτος δεν παρέχει πρόσθετες πληροφορίες αυτή τη στιγμή επειδή “η παροχή περαιτέρω συγκεκριμένων λεπτομερειών θα μπορούσε να δώσει στους επιτιθέμενούς μας πληροφορίες που θα τους βοηθούσαν και άλλους χάκερ να επιτύχουν σε μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις”.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας FireEye άρχισε να ερευνά την επίθεση και προσδιόρισε όσους βρίσκονται πίσω από αυτήν ως “μια πολύ εξελιγμένη ομάδα που είναι γνωστή για τη διεξαγωγή πολύπλοκων κυβερνοεπιθέσεων κατά οργανώσεων που περιλαμβάνουν κυβερνήσεις κρατών και φορείς υγειονομικής περίθαλψης” – αλλά προς το παρόν δεν αποκάλυψε πρόσθετες λεπτομέρειες. Ωστόσο, το DHSS δηλώνει ότι δεν ήταν επίθεση ransomware.

Δείτε επίσης: BlackMatter ransomware: Ζητά 5.9 εκατομμύρια από αγροτικό συνεταιρισμό

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το DHSS λέει ότι λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας των δικτύων για την πρόληψη μελλοντικών συμβάντων.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS