ΑρχικήinetΟδηγοί της Amazon Flex: Οι απολύσεις γίνονται μέσω αλγορίθμων

Οδηγοί της Amazon Flex: Οι απολύσεις γίνονται μέσω αλγορίθμων

H υπηρεσία Amazon Flex για αρκετούς λόγους έχει κακή φήμη και τώρα προσθέστε και το γεγονός ότι η εταιρεία προσλαμβάνει και απολύει οδηγούς μέσω αλγορίθμων, σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg.

Amazon Flex

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ανησυχία για την κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών των Google/Amazon στην αγορά

Για να διασφαλιστεί ότι οι παραδόσεις θα γίνουν έγκαιρα, η Amazon χρησιμοποιεί εκατομμύρια οδηγούς για το πρόγραμμα παράδοσης Flex, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2015. Οι οδηγοί εγγράφονται μέσω μιας εφαρμογής smartphone μέσω της οποίας μπορούν να επιλέξουν βάρδιες, να συντονίσουν τις παραδόσεις και να αναφέρουν τα όποια προβλήματα. Ωστόσο, η εξάρτηση από την τεχνολογία δεν τελειώνει, καθώς παρακολουθούνται για την απόδοση τους και απολύονται από αλγόριθμους – με την ανθρώπινη παρέμβαση να είναι ελάχιστη.

Ωστόσο, το σύστημα συχνά απολύει εργαζόμενους φαινομενικά χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία, σύμφωνα με την έκθεση. Μια εργαζόμενη είπε ότι η βαθμολογία της μειώθηκε αφού αναγκάστηκε να σταματήσει τις παραδόσεις επειδή είχαν μπει καρφιά στο όχημα της. Κατάφερε να το κοινοποιήσει στο Great, αλλά ο λογαριασμός της μπλοκαρίστηκε τελικά επειδή παραβίασε τους όρους παροχής υπηρεσιών της Amazon. Αμφισβήτησε την απόλυση, αλλά η εταιρεία δεν θα την επαναφέρει.

Δείτε επίσης: Google και Amazon υπό έρευνα για τα fake reviews προϊόντων

Ένας άλλος οδηγός δεν μπόρεσε να παραδώσει πακέτα σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων επειδή ήταν κλειστό με την πύλη κλειδωμένη και οι κάτοικοι δεν θα απαντούσαν στα τηλέφωνά τους. Σε ένα άλλο κτίριο, ένα ντουλάπι της Amazon δεν κατάφερε να ανοίξει. Η βαθμολογία του έπεσε και αφού πέρασαν έξι εβδομάδες για να προσπαθήσει να την ανεβάσει, στο τέλος απολύθηκε.

Εάν ένας οδηγός αισθάνεται ότι έχουν απολυθεί χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, είναι ελάχιστα αυτά που μπορούν να κάνουν. Οι οδηγοί πρέπει να πληρώσουν 200 δολάρια για να αμφισβητήσουν τυχόν απόλυση και πολλοί έχουν πει ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Μέσα στην Amazon, ωστόσο, το πρόγραμμα ήταν επιτυχημένο, δήλωσε ένας πρώην μηχανικός που εργάστηκε στο πρόγραμμα στην Amazon. Και αυτό εμφανίζεται στους αριθμούς. Περίπου 4 εκατομμύρια οδηγοί έχουν κατεβάσει την εφαρμογή παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 2,9 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση. Περισσότερα από 660.000 άτομα στις ΗΠΑ έχουν κατεβάσει την εφαρμογή μόνο τους τελευταίους πέντε μήνες.

Δείτε επίσης: Amazon: Παγκόσμιος διαγωνισμός για εύρεση/διόρθωση 1 εκατομμυρίου software bugs

Η Amazon είπε ότι οι ισχυρισμοί των οδηγών για κακή μεταχείριση και αθέμιτο τερματισμό δεν αντιπροσωπεύουν την εμπειρία της συντριπτικής πλειοψηφίας των οδηγών της Flex. «Έχουμε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία και τους πόρους για να παρέχουμε στους οδηγούς την ορατότητα και την επιλεξιμότητά τους για συνέχιση της παράδοσης και να διερευνήσουμε όλες τις εκκλήσεις των οδηγών», δήλωσε η εκπρόσωπος της Amazon Kate Kudrna στο Bloomberg.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS