ΑρχικήsecurityGoogle: Έρχεται σημαντική αλλαγή απορρήτου σε δισ. συσκευές Android

Google: Έρχεται σημαντική αλλαγή απορρήτου σε δισ. συσκευές Android

Οι εφαρμογές Android που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν σύντομα να χάνουν αυτόματα την άδειά τους για πρόσβαση σε ευαίσθητες λειτουργίες της συσκευής, όπως αισθητήρες, μηνύματα SMS και λίστες επαφών.

Android

Δείτε επίσης: Χρήστες iPhone vs Andrοid: Ποιοι πωλούν ή ανταλλάσσουν πιο συχνά τη συσκευή τους;

Τον Δεκέμβριο, η Google σχεδιάζει να αυξήσει τη διαθεσιμότητα της “αυτόματης επαναφοράς δικαιωμάτων”, μια λειτουργία απορρήτου Android που αποκλείει αυτόματα τα προηγούμενα δικαιώματα μιας εφαρμογής για πρόσβαση στην τοποθεσία της συσκευής, την κάμερα, το μικρόφωνο κ.ο.κ.

Η Google κυκλοφόρησε τη λειτουργία για το Android 11 πέρυσι, αλλά τον Δεκέμβριο θα την επεκτείνει σε “δισεκατομμύρια περισσότερες συσκευές” μέσω των υπηρεσιών Google Play σε συσκευές με Android 6.0 (επίπεδο API 23) από το 2015 και νεότερες.

Η λειτουργία στοχεύει να βοηθήσει τους χρήστες Android να ελέγχουν τα δικαιώματα εφαρμογής που είναι ευαίσθητα στην ιδιωτικότητα. Η δυνατότητα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους χρήστες που έχουν δεκάδες εφαρμογές σε μια συσκευή, πολλές από τις οποίες δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Γύρω στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, εάν μια εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται για μερικούς μήνες, το Android θα επαναφέρει αυτόματα τα ευαίσθητα δικαιώματα εκτέλεσης που είχε παραχωρήσει ο χρήστης σε μια εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Θα υποστηρίζουν τα Windows 11 εφαρμογές Android για το Xbox;

Η αλλαγή θα επηρεάσει όλες τις εφαρμογές Android σε καταναλωτικές συσκευές. Ωστόσο, η Google έχει κάνει μια εξαίρεση για τις εφαρμογές που διαχειρίζονται επιχειρήσεις με δικαιώματα που έχουν καθοριστεί από την εταιρική πολιτική.

Επίσης, η Google έχει βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τους προγραμματιστές να ζητούν από έναν χρήστη να απενεργοποιήσει την αυτόματη ρύθμιση για την εφαρμογή τους. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για εφαρμογές που αναμένεται να λειτουργούν στο παρασκήνιο, όπως εφαρμογές που παρέχουν οικογενειακή ασφάλεια, εφαρμογές για συγχρονισμό δεδομένων, εφαρμογές για έλεγχο έξυπνων συσκευών ή σύζευξη με άλλες συσκευές.

Η διάθεση της λειτουργίας αυτόματης επαναφοράς θα γίνει σταδιακά μετά το λανσάρισμα του Δεκεμβρίου, αλλά δεν θα φτάσει σε όλες τις συσκευές μεταξύ Android 6 και Android 10 έως το πρώτο τρίμηνο του 2022, σημειώνει η Google.

Δείτε επίσης: Το 82% των χρηστών Android δεν ενδιαφέρεται για το iPhone 13 λόγω των περιορισμών

Ωστόσο, οι χρήστες με Android 6 έως 10 μπορούν να μεταβούν σε μια σελίδα ρυθμίσεων αυτόματης επαναφοράς και να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν την αυτόματη επαναφορά για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS