ΑρχικήinetApple και Google Stores: Apps για παιδιά δεν είχαν πολιτική απορρήτου

Apple και Google Stores: Apps για παιδιά δεν είχαν πολιτική απορρήτου

Τα apps που αφαιρέθηκαν από τα Stores της Apple (59%) και της Google (25%) δεν είχαν πολιτική απορρήτου, σύμφωνα με την Έκθεση H1 2021 Delisted Apps της Pixalate. Στην Google, από το 26% των διαγραμμένων εφαρμογών από τη Ρωσία δεν εντοπίστηκε πολιτική απορρήτου. Στην Apple, από το 60% των διαγραμμένων εφαρμογών από την Κίνα δεν εντοπίστηκε πολιτική απορρήτου. Επιπλέον, το 66% των διαγραμμένων Google apps είχε τουλάχιστον μία «επικίνδυνη άδεια», το 27% είχε πρόσβαση σε συντεταγμένες GPS και το 19% είχε πρόσβαση στην κάμερα.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Καταγγελίες από Ενώσεις Καταναλωτών για την πολιτική απορρήτου του

apps

Δείτε επίσης: Προγραμματιστές: Η Apple προωθεί τα scam apps στο App Store

Συνολικά, περισσότερες από 813.000 εφαρμογές με πάνω από 9 δισεκατομμύρια λήψεις – το 86% από τις οποίες απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω – αφαιρέθηκαν από τα καταστήματα Google Play και Apple App. Μετά την ανάλυση περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων εφαρμογών για κινητά, η έκθεση διαπίστωσε ότι το απόρρητο και η ασφάλεια των καταναλωτών, καθώς και η ασφάλεια του brand για τους διαφημιζόμενους, μπορεί να κινδυνεύουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαγραμμένες εφαρμογές μπορούν να παραμείνουν εγκατεστημένες στη συσκευή ενός καταναλωτή ακόμη και αφού έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα εφαρμογών.

Οι εφαρμογές μπορούν να διαγραφούν για διάφορους λόγους, που εκτείνονται από σχετικά κακόβουλες (π.χ. παραβιάσεις πολιτικής καταστήματος εφαρμογών) έως καλοήθεις αιτίες (π.χ. απόσυρση προγραμματιστή). Η αναφορά ούτε ισχυρίζεται ούτε αποδίδει κάποιο συγκεκριμένο λόγο για τις ενέργειες διαγραφής. Επιπλέον, συχνά δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε εάν η αφαίρεση ενεργοποιήθηκε από το κατάστημα εφαρμογών ή τον προγραμματιστή.

Δείτε επίσης: Apple: Η Epic θα επιστρέψει στο App Store μόνο αν τηρεί τους κανόνες

Η ομάδα επιστημών και αναλυτών δεδομένων της Pixalate ανέλυσε τα 5 εκατομμύρια εφαρμογές και προγραμματιστές εφαρμογών που διαγράφηκαν από το Google Play Store και το Apple App Store από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2021. Μια εφαρμογή θεωρείται ότι έχει διαγραφεί εάν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι χρήστες την “κατέβασαν” και στη συνέχεια αφαιρέθηκε.

Πηγή πληροφοριών: venturebeat.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS