ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΘα πετάξει τελικά στους ουρανούς το ιπτάμενο ταξί της NASA;

Θα πετάξει τελικά στους ουρανούς το ιπτάμενο ταξί της NASA;

Μία από τις πιο πρόσφατες επενδύσεις της NASA, είναι το λεγόμενο Air Taxi, ένα ηλεκτρικό ελικόπτερο κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), που προορίζεται να γίνει ένα ιπτάμενο ταξί.

NASA: Η εκτόξευση του πυραύλου SLS θα καθυστερήσει μέχρι το 2022

Η εταιρεία θα δοκιμάσει το νέο της ιπτάμενο ταξί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, χρησιμοποιώντας ένα ακόμη eVTOL σκάφος από μια εταιρεία που ονομάζεται Joby, η οποία αναπτύσσει την τεχνολογία με τη NASA για πάνω από 10 χρόνια.

Το αεροσκάφος, το οποίο μοιάζει με μια μεγαλύτερη έκδοση ενός drone 6 ρότορων, θα πραγματοποιεί δοκιμές πτήσης στην ηλεκτρική βάση πτήσεων της Joby, κοντά στο Big Sur στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για τις πρώτες δοκιμές με αυτόν τον νέο τύπο αεροσκάφους. Η NASA έχει σχεδιάσει ένα αυστηρό πλάνο δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής δεδομένων για την κίνηση του οχήματος, τον θόρυβο και τις επικοινωνίες στις διάφορες μορφές πτήσης.

NASA Curiosity: Γιορτάζει τα 9 χρόνια στον Άρη με εντυπωσιακή πανοραμική εικόνα

Για να συλλέξουν μερικά από τα δεδομένα, οι ερευνητές χρειάστηκε να αναπτύξουν έναν τύπο κινητού ακουστικού κέντρου που θα μπορούσε να παρακολουθεί το αεροσκάφος με 50 διαφορετικά μικρόφωνα και να συλλέγει δεδομένα για τον θόρυβο που θα παράγει.

Ορισμένοι ακτιβιστές της τεχνολογίας έχουν ήδη εκφράσει ανησυχίες ότι η FAA ψάχνει αφορμές όταν ασχολείται με μια ταχέως εξελισσόμενη βιομηχανία, εμποδίζοντας ενδεχομένως την ανάπτυξη των αμερικανικών εταιρειών, καθώς οι ανταγωνιστές σε καλύτερα ρυθμιστικά καθεστώτα κυριολεκτικά τις ξεπερνούν.

Οι προσπάθειες της NASA θα ​​ενημερώσουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της FAA καθώς προσπαθεί να περπατήσει τη λεπτή γραμμή μεταξύ της λογικής ρύθμισης και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

NASA James Webb Space Telescope: Έτοιμο για εκτόξευση;

Το επόμενο βήμα σε αυτές τις προσπάθειες θα είναι ένα σύνολο δοκιμών γνωστών ως NC-1. Προγραμματισμένες να γίνουν το 2022, αυτές οι δοκιμές θα παρακολουθούν πιο ρεαλιστικά μοτίβα πτήσεων και σενάρια από αυτά που θα γίνουν στο Big Sur τις επόμενες εβδομάδες.

Στην ιδανική περίπτωση, οι συνδυασμένες προσπάθειες της αεροδιαστημικής έρευνας και των ρυθμιστικών όπλων της αμερικανικής κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε μια ζωντανή βιομηχανία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των πολιτών της προς το καλύτερο.

Με λίγη τύχη, το αποτέλεσμα αυτής της βιομηχανίας μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα ασφαλή και προσιτά ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS