ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Τι θα γίνει μετά την απόσυρση του International Space Station (ISS);

NASA: Τι θα γίνει μετά την απόσυρση του International Space Station (ISS);

Η NASA έχει ήδη αποκαλύψει ότι το International Space Station (ISS) θα “αποσυρθεί” μέχρι το τέλος της δεκαετίας και εξετάζει τώρα τις επιλογές της.

Δείτε επίσης: NASA: Οι «ηφαιστειακές εκρήξεις» στον Άρη μπορούν να κρύψουν τον Ήλιο

NASA  International Space Station ISS

Σύμφωνα με το CNBC, η NASA στρέφεται σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες για να αξιολογήσει προτάσεις για την κατασκευή νέων διαστημικών σταθμών που θα τεθούν σε τροχιά, κάτι που θα βοηθούσε τον οργανισμό να εξοικονομήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Ο Phil McAlister, διευθυντής εμπορικών διαστημικών πτήσεων της NASA, επιβεβαίωσε ότι ο οργανισμός “έχει λάβει ήδη περίπου δώδεκα προτάσεις” από διαφορετικές εταιρείες, που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τη NASA σε αυτό το project. Ο McAlister σχολίασε ότι η NASA κάνει πρόοδο στην ανάπτυξη εμπορικών διαστημικών προορισμών, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να εργάζονται, να παίζουν και να ζουν.

Δείτε επίσης: NASA James Webb Space Telescope: Εκτόξευση στις 18 Δεκεμβρίου

Νωρίτερα φέτος, η NASA αποκάλυψε το Commercial LEO Destinations project για την έναρξη της ανάπτυξης ιδιωτικών διαστημικών σταθμών. Δεδομένου ότι το International Space Station βρίσκεται σε τροχιά εδώ και 22 χρόνια και κοστίζει στη NASA τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για συντήρηση, ο οργανισμός αναζητά διαφορετικούς τρόπους για να μειώσει το κόστος. Η διαστημική εταιρεία ελπίζει ότι θα κλείσει συμβόλαια με κάποιες εταιρείες μέχρι το τέλος του έτους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA επιδιώκει συνεργασία με άλλους οργανισμούς για την επίτευξη των διαστημικών της στόχων.

Δείτε επίσης: Η NASA επιβεβαιώνει την συλλογή βραχώδους δείγματος από τον Άρη

Καθώς το έργο του International Space Station πλησιάζει στο τέλος του, είναι λογικό για τη NASA να σκέφτεται πώς θα προχωρήσει.

Ο διαστημικός σταθμός βρίσκεται σε τροχιά από το Νοέμβριο του 1998 και έχει προσφέρει πολλά στη NASA. Στις αρχές του μήνα, ένας από τους αστροναύτες που βρίσκονται στο σταθμό, τράβηξε μια εντυπωσιακή φωτογραφία από το θόλο του ISS, που λειτουργεί σαν παρατηρητήριο. Η φωτογραφία απεικονίζει τη Γη με τα φώτα των πόλεων, να “παλεύουν” με το φως από μακρινά αστέρια.

Πηγή: hypebeast.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS