ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSteve Wozniak: Ιδρύει δική του διαστημική εταιρεία με το όνομα Privateer

Steve Wozniak: Ιδρύει δική του διαστημική εταιρεία με το όνομα Privateer

Steve Wozniak διαστημική εταιρεία

Bezos και Musk θα αντιμετωπίσουν έναν νέο αντίπαλο. Ο Steve Wozniak, συνιδρυτής της Apple, φαίνεται να ξεκινά μια δική του διαστημική εταιρεία με το όνομα Privateer.

Δείτε επίσης: Νέα εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης από αστροναύτη του ISS

Το βράδυ της Κυριακής, ο Wozniak έγραψε στο Twitter: “Μια ιδιωτική διαστημική εταιρεία ξεκινά, διαφορετική από τις άλλες“. Στην ανάρτηση υπάρχει και ένα βίντεο που διαφημίζει τη νέα εταιρεία Privateer. Στο βίντεο, ακούγονται φράσεις, όπως “Μαζί θα πάμε μακριά“, “θα λύσουμε προβλήματα μαζί“, “είμαστε ένας πλανήτης“, “είμαστε άνθρωποι και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που είναι σωστό και καλό“, “είμαστε εδώ για να φροντίσουμε ό,τι έχουμε, ώστε η επόμενη γενιά να είναι καλύτερα, μαζί“.

Ο Steve Wozniak δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαστημική εταιρεία. Δημοσίευσε απλά το βίντεο το οποίο δείχνει πλάνα από το διάστημα, τη Γη, από πυρκαγιές, σύννεφα καπνού από εργοστάσια, άτομα που φτάνουν στον ουρανό, ένα παιδί με κοστούμι αστροναύτη και άλλα.

Δείτε επίσης: Νέο “beef” μεταξύ Musk και Bezos για τις διαστημικές πτήσεις

Το Privateer site βρίσκεται σε stealth mode, αλλά αναφέρει ότι περισσότερες λεπτομέρειες για την εταιρεία θα ανακοινωθούν στο AMOS Tech 2021 conference, που ξεκινά σήμερα στο Maui στη Χαβάη και διαρκεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δείτε επίσης: Η NASA επιβεβαιώνει την συλλογή βραχώδους δείγματος από τον Άρη

Steve Wozniak Privateer

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο στο YouTube, ο Steve Wozniak ίδρυσε την Privateer μαζί με τον Alex Fielding, μέλος της πρώτης ομάδας iMac.

Ωστόσο, το όραμα του Steve Wozniak ενδέχεται να μην είναι το ίδιο με αυτό των Elon Musk, Richard Branson και Jeff Bezos. Ο Woz πιθανότατα δεν ενδιαφέρεται να κατακτήσει το διάστημα, αντίθετα, μπορεί να σχεδιάζει να “καθαρίσει το διάστημα”.

Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο, καθώς το πρόβλημα με τα “διαστημικά σκουπίδια” είναι μεγάλο. Η εξερεύνηση του διαστήματος έχει και κάποια αρνητικά στοιχεία. Κομμάτια από δορυφόρους, πυραύλους και πολλά άλλα βρίσκονται πάνω από τη Γη. Το 2019, η NASA χαρακτήρισε τη χαμηλή τροχιά της Γης ως “τη μεγαλύτερη χωματερή στον κόσμο”.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS