ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA James Webb Space Telescope: Εκτόξευση στις 18 Δεκεμβρίου

NASA James Webb Space Telescope: Εκτόξευση στις 18 Δεκεμβρίου

Πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι η NASA ολοκλήρωσε επίσημα τις εργασίες για το περίφημο James Webb Space Telescope (JWST), τον διάδοχο του Hubble Space Telescope. Τώρα μαθαίνουμε ότι ο οργανισμός σχεδιάζει να στείλει το τηλεσκόπιο στο διάστημα στις 18 Δεκεμβρίου 2021. Το James Webb θα φτάσει σε τροχιά πάνω σε έναν πύραυλο Ariane 5 που παρέχεται από την ESA και θα εκτοξευτεί από τη French Guiana. Η NASA πρέπει να στείλει το τηλεσκόπιο στο launchpad.

Δείτε επίσης: Η NASA επιβεβαιώνει την συλλογή βραχώδους δείγματος από τον Άρη

NASA James Webb Space Telescope

Το James Webb Space Telescope θεωρούνταν ολοκληρωμένο από το 2016 και αναμενόταν ότι η αποστολή θα γινόταν το 2018. Ωστόσο, τελικά υπήρξαν διάφορες καθυστερήσεις λόγω της πολύπλοκης κατασκευής του. Δεν συναρμολογήθηκε μέχρι το 2019 και αργότερα εμφανίστηκαν και άλλα εμπόδια, όπως ο COVID-19 που προκάλεσε ακόμα περισσότερες καθυστερήσεις. Η NASA είχε ξεκινήσει τις εργασίες για το James Webb από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά η ομάδα διέκοψε μεγάλο μέρος της δουλειάς της και επανασχεδίασε τον εξοπλισμό το 2005.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, θεωρείται ο διάδοχος του Hubble Space Telescope. Ωστόσο, είναι πιο εξελιγμένο, με χαρακτηριστικά που θα του επιτρέπουν να βλέπει πιο μακρινά και λιγότερο φωτεινά αντικείμενα από το Hubble. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το James Webb Space Telescope θα μπορεί να ανιχνεύσει πρώιμους γαλαξίες που ακόμη και το Hubble δεν μπορεί να βρει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τεχνικές προκλήσεις. Τα όργανα του JWST θα πρέπει να παραμείνουν εξαιρετικά κρύα (-370F) και θα χρειαστεί ένα μεγάλο προστατευτικό από τον ήλιο, ενώ το τηλεσκόπιο θα πρέπει επίσης να μεταφερθεί στο σημείο Sun-Earth Lagrange, γνωστό και ως L2.

Δείτε επίσης: Hubble NASA: Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη γαλαξιών χωρίς σκοτεινή ύλη

Η αποστολή θα είναι σχετικά σύντομη. Η NASA θεωρεί ότι θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια αν και ελπίζει για 10 χρόνια.

Δείτε επίσης: Το τηλεσκόπιο Hubble της NASA εντοπίζει σπάνιο ζευγάρι διπλών κβάζαρ

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η μακροχρόνια προσπάθεια ανάπτυξης θα φέρει αποτέλεσμα. Το James Webb Space Telescope θα βοηθήσει τους αστρονόμους και τους αστροφυσικούς της NASA να καλύψουν κενά σε μελέτες, στις οποίες το Hubble δεν βοήθησε αρκετά. Το JWST μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση μιας σειράς κοσμικών μυστηρίων κατά τη σύντομη διάρκεια ζωής του.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS