ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΜάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή: NASA και ESA ενώνουν τις δυνάμεις τους

Μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή: NASA και ESA ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η NASA και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) ένωσαν τις δυνάμεις τους την Τρίτη (13 Ιουλίου) στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή, μια κίνηση που δήλωσαν ότι ανοίγει το δρόμο για μια παγκόσμια απάντηση στο πρόβλημα.

NASA ESA

Δείτε επίσης: NASA: Ψάχνουμε για κατοικήσιμους πλανήτες και έξυπνες μορφές ζωής

«Για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα από δορυφόρους που παρατηρούν τη Γη χρησιμοποιούνται στο μέγιστο δυνατό όφελος και, τελικά, φέρνουν το μεγαλύτερο όφελος στην ανθρωπότητα, η ESA και η NASA έχουν δημιουργήσει μια στρατηγική συνεργασία για την επιστήμη της Γης και την κλιματική αλλαγή», λέει η ESA στην δήλωση σχετικά με το θέμα.

Η συνεργασία επισημοποιήθηκε την Τρίτη με δήλωση προθέσεων υπογεγραμμένη από τον Γενικό Διευθυντή της ESA Josef Aschbacher και τον Administrator της NASA Bill Nelson.

Αυτό στοχεύει «να ανοίξει το δρόμο για μια παγκόσμια απάντηση στην αλλαγή του κλίματος, μέσω της παρακολούθησης της Γης και του περιβάλλοντός της με συνδυασμένες προσπάθειές στις παρατηρήσεις, την έρευνα και τις εφαρμογές της Γης», ανέφερε η δήλωση.

Δείτε επίσης: Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA έκανε την πιο ριψοκίνδυνη πτήση του

Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές διαστημικές υπηρεσίες έχουν ήδη συνεργαστεί σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ιδίως στο πρόγραμμα Copernicus Sentinel-6, στο οποίο οι δορυφόροι παρακολουθούν αλλαγές – στην στάθμη της θάλασσας – που θα διαταράξουν δεκάδες εκατομμύρια ζωές εντός μιας γενιάς.

“Χωρίς αμφιβολία, το διάστημα είναι το καλύτερο πλεονέκτημα για τη μέτρηση και την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά η ένωση δυνάμεων είναι επίσης κλειδί για την αντιμετώπιση αυτού του παγκόσμιου ζητήματος”, δήλωσε ο Aschbacher της ESA.

«Γι ‘αυτό η σημερινή συμφωνία μεταξύ των οργανισμών μας είναι τόσο κρίσιμη», πρόσθεσε.

Η διάσκεψη COP26 για το κλίμα το Νοέμβριο θα δώσει την ευκαιρία «να καταστήσουμε το διάστημα αναπόσπαστο μέρος της λύσης όσον αφορά τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής», είπε.

“Η αλλαγή του κλίματος είναι μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί να δράσουμε τώρα”, δήλωσε ο επικεφαλής της NASA Nelson.

Δείτε επίσης: Πύραυλος της NASA εκτοξεύεται σήμερα από το Wallops Island

«Η NASA και η ESA πρωτοστατούν στο διάστημα, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου στρατηγική συνεργασία στην επιστήμη της Γης», πρόσθεσε στη δήλωση.

Πηγή πληροφοριών: euractiv.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS