ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤο ελικόπτερο Ingenuity της NASA έκανε την πιο ριψοκίνδυνη πτήση του

Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA έκανε την πιο ριψοκίνδυνη πτήση του

Όταν η NASA έστειλε το ελικόπτερο Ingenuity στον Άρη, όλα ήταν υπό έλεγχο. Όμως μετά από αρκετές εβδομάδες στον κόκκινο πλανήτη, οι πτήσεις του έχουν γίνει πιο γρήγορες και φτάνει σε νέα ύψη. Η NASA ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Ingenuity ολοκλήρωσε με επιτυχία την ένατη και «πιο δύσκολη» πτήση του έως τώρα.

ελικόπτερο Ingenuity NASA

Δείτε επίσης: Πύραυλος της NASA εκτοξεύεται σήμερα από το Wallops Island

Ο στόχος της NASA ήταν να πάει ένα βήμα παραπάνω, με μια τολμηρή “πτήση υψηλής ταχύτητας σε αφιλόξενο έδαφος” που θα έπαιρνε το μηχανοκίνητο αεροσκάφος μακριά από τον ρομποτικό φίλο του, το Perseverance rover.

Αντί απλώς να κάνει μία πτήση μπροστά από το rover, το ελικόπτερο πέταξε πάνω από μια αμμώδη περιοχή, μετρώντας ταυτόχρονα την απόσταση, το χρόνο αέρα και την ταχύτητα. Το ελικόπτερο έφτασε σε ταχύτητα 5 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και πέταξε για 166,4 δευτερόλεπτα ενώ τραβούσε φωτογραφίες του τοπίου από κάτω.

Δείτε ακόμα: Ingenuity: Τρίτη πτήση για το ελικόπτερο της NASA στον Άρη

Το έδαφος παρουσίασε μερικές νέες προκλήσεις για το σύστημα πλοήγησης του ελικοπτέρου, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει αρκετά επίπεδο έδαφος. Το ελικόπτερο Ingenuity έπρεπε να κατανοήσει τις «υψηλές και τις κυματιστές πλαγιές» και η ομάδα του ανησυχούσε ότι το μηχάνημα μπορεί να προσγειωθεί κατά λάθος σε μια επικίνδυνη περιοχή. Η NASA την περιέγραψε ως «την πιο ριψοκίνδυνη από την 1η του πτήση.»

ελικόπτερο Ingenuity NASA

Η ανακοίνωση της NASA τη Δευτέρα φαίνεται να δείχνει ότι το ελικόπτερο χειρίστηκε καλά την κατάσταση. Ενώ η πτήση ήταν επικίνδυνη, απέδειξε ότι είναι αυτό που θεωρούσε πάντα η εταιρεία: ένα πείραμα υψηλής επικινδυνότητας και υψηλής ανταμοιβής.

Δείτε επίσης: Hubble NASA: Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη γαλαξιών χωρίς σκοτεινή ύλη

Το ελικόπτερο Ingenuity έχει ήδη ξεπεράσει μια ποικιλία πιθανών εμποδίων, από μια δυσλειτουργία λογισμικού έως μια ανωμαλία κατά την πτήση.

Μια επιτυχημένη πτήση θα ήταν μια ισχυρή απόδειξη της ικανότητας, που μπορεί να φέρει ένα εναέριο όχημα στο πλαίσιο της εξερεύνησης του Άρη – ταξιδεύοντας γρήγορα σε άλλο μη εξερευνήσιμο έδαφος, ενώ αναζητά ενδιαφέροντες επιστημονικούς στόχους“, δήλωσε η NASA.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS