ΑρχικήsecurityΚυβερνοασφάλεια στην Ιαπωνία: Ενισχύεται με 800 προσλήψεις

Κυβερνοασφάλεια στην Ιαπωνία: Ενισχύεται με 800 προσλήψεις

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα σχέδια της για την κυβερνοασφάλεια και την ενίσχυση της μονάδας άμυνας, προσφέροντας επιπλέον προσωπικό για να βοηθήσει στην άμυνα ενάντια σε όλο και πιο περίπλοκες επιθέσεις.

κυβερνοασφάλεια Ιαπωνία
Ιαπωνία για κυβερνοασφάλεια: Ενισχύει την εθνική άμυνα με 800 προσλήψεις

Δείτε επίσης: Γιατί είναι σημαντική η ενίσχυση του diversity στην κυβερνοασφάλεια;

Το υπουργείο επιδιώκει να προσλάβει 800 περισσότερους υπαλλήλους έως τα τέλη Μαρτίου 2022, σύμφωνα με έκθεση της Nikkei, η οποία θα ενισχύσει τη μονάδα άμυνας της ιαπωνικής κυβέρνησης στον κυβερνοχώρο – η μονάδα απασχολεί περίπου 660 άτομα και σε λιγότερο από ένα χρόνο θα απασχολεί περίπου 1.500 άτομα.

Η μονάδα κυβερνοασφάλειας είναι επί του παρόντος υπεύθυνη για την προστασία κοινών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τις Ιαπωνικές δυνάμεις αυτοάμυνας (SDF). Μια νέα μονάδα, ωστόσο, θα δημιουργηθεί και θα λανσαριστεί το 2022 για την επίβλεψη της υπεράσπισης στον κυβερνοχώρο για ολόκληρο το SDF και την ενοποίηση μονάδων για κάθε υποκατάστημα, δήλωσε η Nikkei στην έκθεση.

Δείτε επίσης: Η NASA εντόπισε 1.785 περιστατικά κυβερνοασφάλειας το 2020!

Τα σχέδια που ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση για να ενισχύσουν την άμυνα της στην κυβερνοασφάλεια ακολουθούν μια επίθεση που έγινε τον Μάιο κατά την οποία είδαν δεδομένα από διάφορες κυβερνητικές οντότητες να κλέβονται από χάκερ που είχαν αποκτήσει πρόσβαση στην πλατφόρμα ProjectWEB της Fujitsu.

Μεταξύ των κρατικών φορέων που επηρεάστηκαν περιλαμβάνονται το Υπουργείο Χερσαίων, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, το Cabinet Secretariat και το αεροδρόμιο Narita, δήλωσε το NHK.

Τον ίδιο μήνα, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα εισαγάγει νέους κανονισμούς σε 44 τομείς για την περαιτέρω ενίσχυση της εθνικής άμυνας κυβερνοασφάλειας, η οποία εν μέρει οφειλόταν στο hack της Colonial Pipeline που εκτυλίχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ιαπωνία σκοπεύει να τροποποιήσει διάφορους νόμους που διέπουν κάθε τομέα μέσω της έγκρισης μιας συνολικής πρότασης και ενός νέου νόμου που απαιτεί από κάθε τομέα να έχει επίγνωση των κινδύνων εθνικής ασφάλειας, ανέφερε η Nikkei σε μια έκθεση.

Η Ιαπωνία ξέρει ότι πρέπει να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια της.

Δείτε επίσης: Biden: Υπέγραψε εκτελεστική εντολή για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ

Οι τομείς στην Ιαπωνία που αναμένεται να δουν τις νομοθετικές αλλαγές στην κυβερνοασφάλεια είναι οι τηλεπικοινωνίες, η ηλεκτρική ενέργεια, η χρηματοδότηση, οι σιδηρόδρομοι, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και η υγειονομική περίθαλψη. Συγκεκριμένα, οι τομείς αυτοί θα πρέπει να εξετάσουν ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση ξένου εξοπλισμού ή υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης δεδομένων cloud και συνδέσεων με servers που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS