ΑρχικήyoutubeΚίνα: Αστροναύτες κάνουν τον πρώτο διαστημικό περίπατο έξω από νέο τροχιακό σταθμό

Κίνα: Αστροναύτες κάνουν τον πρώτο διαστημικό περίπατο έξω από νέο τροχιακό σταθμό

Κίνα αστροναύτες
Κίνα: Έγινε ο πρώτος διαστημικός περίπατος έξω από νέο τροχιακό σταθμό

Την Κυριακή, δύο αστροναύτες από την Κίνα πραγματοποιήσαν τον πρώτο διαστημικό περίπατο έξω από τον νέο τροχιακό σταθμό της χώρας, με σκοπό να εγκαταστήσουν κάμερες και άλλο σχετικό εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό βραχίονα μήκους 15 μέτρων.

Η αποστολή των δύο Κινέζων αστροναυτών Liu Boming και Tang Hongbo μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Κίνας. Το κοινό είδε τους δύο αστροναύτες να βγαίνουν έξω από τον τροχιακό σταθμό και να έχουν φόντο τη Γη, ενώ το τρίτο μέλος του πληρώματος, ο διοικητής Nie Haisheng, έμεινε μέσα.

Δείτε επίσης: Η Κίνα κατασκευάζει 100 νέα σιλό πυρηνικών πυραύλων

Σύμφωνα με την κινεζική διαστημική υπηρεσία, ο Liu Boming και ο Tang Hongbo πέρασαν σχεδόν επτά ώρες έξω από το σταθμό μέχρι να εγκαταστήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Κίνα διαστημικό περίπατο

Οι αστροναύτες από την Κίνα έφτασαν σε τροχιά στις 17 Ιουνίου, για μια αποστολή τριών μηνών στον τρίτο τροχιακό σταθμό της χώρας, περίπου 380 χλμ πάνω από τη Γη. Αυτή η αποστολή αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος της Κίνας, το οποίο τον Μάιο προσεδάφισε ένα robot rover στον Άρη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερης διάρκειας επανδρωμένη αποστολή της Κίνας ως τώρα. Η εντυπωσιακή αυτή αποστολή με τον διαστημικό περίπατο έξω από τον τροχιακό σταθμό που έχει δημιουργηθεί από την Κίνα, έρχεται την περίοδο που το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα γιορτάζει την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του.

Η πρώτη μονάδα του σταθμού, Tianhe ή Heavenly Harmony, έφτασε σε τροχιά στις 29 Απριλίου. Ακολούθησε ένα αυτοματοποιημένο διαστημικό σκάφος με τρόφιμα και καύσιμα. Τέλος, έφτασαν οι αστροναύτες και ο διοικητής στις 17 Ιουνίου μέσα στην κάψουλα Shenzhou-12, που εκτοξεύτηκε επιτυχώς με πύραυλο Long March 2F.

Δείτε επίσης: Wally Funk: Ποια είναι η 82χρονη που θα ταξιδέψει με τον Jeff Bezos στο διάστημα;

Την Κυριακή, ο Liu έδεσε τα πόδια του σε μια πλατφόρμα στο τέλος ενός βραχίονα που τον κράτησε στην κατάλληλη θέση για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Κίνα τροχιακό σταθμό
Κίνα: Αστροναύτες κάνουν τον πρώτο διαστημικό περίπατο έξω από νέο τροχιακό σταθμό

Ο Liu είναι βετεράνος της αποστολής Shenzhou 7 το 2008, κατά την οποία ο γνωστός αστροναύτης Zhai Zhigang από την Κίνα έκανε τον πρώτο διαστημικό περίπατο για λογαριασμό της χώρας. Ο διοικητής Nie Haisheng πραγματοποιεί το τρίτο του ταξίδι του στο διάστημα ενώ ο Tang το πρώτο. Και οι τρεις έχουν υπηρετήσει ως πιλότοι του κινεζικού στρατού.

Δείτε επίσης: SpaceX: Η Falcon 9-εκτόξευση αυτής της εβδομάδας θα είναι διαφορετική

Η διαστημική υπηρεσία της Κίνας σχεδιάζει συνολικά 11 εκτοξεύσεις μέχρι το τέλος του επόμενου έτους για να προσθέσει δύο ακόμη μονάδες στον τροχιακό σταθμό, ο οποίος θα έχει βάρος 70 τόνων και θα αποτελείται από χώρους διαμονής, επιστημονικά εργαστήρια και ένα τηλεσκόπιο.

Πηγή: Bloomberg

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS