ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤιτανικός: Πρώτη κατάδυση στο ναυάγιο από την OceanGate

Τιτανικός: Πρώτη κατάδυση στο ναυάγιο από την OceanGate

Μετά από χρόνια κατασκευής, δοκιμών και αποτυχιών, η OceanGate έστειλε για πρώτη φορά ένα υποβρύχιο επόμενης γενιάς και το πλήρωμά του στην περιοχή που βυθίστηκε ο Τιτανικός.

OceanGate Τιτανικός

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκαν μυστηριώδη πλάσματα στην Ανταρκτική

«Έπρεπε να ξεπεράσουμε τις τεράστιες προκλήσεις μηχανικής, επιχειρησιακής, επιχειρηματικής και τελικά του COVID-19 για να φτάσουμε εδώ και είμαι τόσο περήφανος για αυτήν την ομάδα και ευγνώμων για την υποστήριξη των συνεργατών μας», είπε σε δελτίο τύπου ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, Stockton Ο Rush.

Η πρώτη κατάδυσης 12.500 ποδιών του OceanGate στον Βόρειο Ατλαντικό, όπου ο Τιτανικός προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο και βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού από την Αγγλία προς την Νέα Υόρκη το 1912, έφερε στο φως φωτογραφίες που δείχνουν το πλαίσιο ενός βιτρό και θραύσματα πλακιδίων δαπέδου από το υπερωκεάνιο.

Η απώλεια του πλοίου και περισσότερων από 1.500 επιβατών, καθώς και η ανακάλυψη του ναυαγίου το 1985, έκαναν την ιστορία του Τιτανικού μία από τις πιο γνωστές θαλάσσιες τραγωδίες της ιστορίας.

Η αποστολή OceanGate Expeditions στην περιοχή που βρίσκεται ο Τιτανικός θα περιλαμβάνει πολλαπλές καταδύσεις και θα χρησιμοποιεί τεχνικές απεικόνισης 3D για να τεκμηριώσει λεπτομερώς την κατάσταση του ναυαγίου. Το 2019, μια άλλη ομάδα κατάδυσης ανέφερε ότι η αποσύνθεση του Τιτανικού φαίνεται να επιταχύνεται. Ο Rush και οι συνεργάτες του σκοπεύουν να ερευνούν το ναυάγιο ετησίως για να παρακολουθούν πώς αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, καθώς και τη γύρω θάλασσα.

Δείτε ακόμα: Η βύθιση του Τιτανικού όπως έγινε στην πραγματικότητα

OceanGate Τιτανικός

Ο Scott Griffith, διευθυντής logistics και διασφάλισης ποιότητας της OceanGate, είναι επίσης συνεργάτης. Η ομάδα κατάδυσης περιλάμβανε επίσης τον ειδικό της αποστολής PH Nargeolet, έναν πρώην ναυτικό διοικητή και υποβρύχιο πιλότο που αναφέρεται ως «ο πιο έμπειρος δύτης του Τιτανικού στον κόσμο».

Ο Nargeolet είπε ότι το υποβρύχιο Titan OceanGate απέδειξε ότι «η καινοτομία και η ασφάλεια μπορούν να συμβαδίζουν».

Μία από τις καινοτομίες του OceanGate Expeditions έχει να κάνει με τον τρόπο οργάνωσης των καταδυτικών πληρωμάτων. Μερικά μέλη του πληρώματος είναι υπάλληλοι της OceanGate και μερικά είναι ερευνητές.

Κάθε ομάδα ειδικών αποστολής θα περάσει περίπου μια εβδομάδα στο πλοίο υποστήριξης, το Horizon Arctic και θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια κατάδυση.

Οι πιλότοι του OceanGate χρησιμοποιούν έναν ελεγκτή τύπου βιντεοπαιχνιδιού για να καθοδηγήσουν το υποβρύχιο. Το κινητό σύστημα εκτόξευσης και ανάκτησης του Titan, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί από οποιοδήποτε σκάφος κατάλληλο για τις αναμενόμενες θαλάσσιες συνθήκες στη στοχευμένη ζώνη κατάδυσης, είναι αρκετά καινοτόμο για να αποκτήσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Μία από τις πιο περίπλοκες καινοτομίες έχει να κάνει με το κύτος του Titan, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και τιτάνιο. Όταν κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε η πρώτη έκδοση του κύτους, οι ειδικοί αποφάσισαν ότι ενδέχεται να μην αντέξει στις ακραίες πιέσεις που υπάρχουν στον θαλάσσιο πυθμένα. Ως αποτέλεσμα, οι μηχανικοί της OceanGate έπρεπε να επιστρέψουν στον πίνακα σχεδίασης και να χτίσουν ένα νέο κύτος με την καθοδήγηση της NASA και άλλων συνεργατών.

ναυάγιο

Δείτε επίσης: NASA: Ψάχνουμε για κατοικήσιμους πλανήτες και έξυπνες μορφές ζωής

Το OceanGate έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει τις καιρικές δυσκολίες που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών καταδύσεων στις Μπαχάμες και ρυθμιστικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον καναδικό ναυτικό νόμο. Η πανδημία του κορωνοϊού του περασμένου έτους ήταν επίσης μία πρόκληση.

Όλες αυτές οι καθυστερήσεις κοστίζουν χρήματα, ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η OceanGate στράφηκε σε ιδιώτες επενδυτές για να συγκεντρώσει 16 εκατομμύρια δολάρια για την αποστολή, στις αρχές του 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS