ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Ψάχνουμε για κατοικήσιμους πλανήτες και έξυπνες μορφές ζωής

NASA: Ψάχνουμε για κατοικήσιμους πλανήτες και έξυπνες μορφές ζωής

Οι έξυπνες μορφές ζωής μπορεί να υπάρχουν και αλλού στο σύμπαν εκτός από τη Γη, δήλωσε ο διαχειριστής της NASA Bill Nelson σε συνέντευξη την Τρίτη και η NASA αναζητά ενεργά σημάδια.

Δείτε επίσης: Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA έκανε την πιο ριψοκίνδυνη πτήση του

NASA

«Αν έχετε ένα σύμπαν ηλικίας 13,5 δισεκατομμυρίων ετών, υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει ένας άλλος Ήλιος και ένας άλλος πλανήτης που έχει ατμόσφαιρα σαν την δική μας; Θα έλεγα ναι, οπότε νομίζω ότι θα βρούμε κάποια ένδειξη ότι υπάρχει έξυπνη ζωή εκεί έξω», δήλωσε ο Nelson κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Δείτε επίσης: Hubble NASA: Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη γαλαξιών χωρίς σκοτεινή ύλη

Σε μια έκθεση για μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα που κυκλοφόρησαν στις 25 Ιουνίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπόρεσε να εξηγήσει 143 από τις 144 περιπτώσεις UFO που αναφέρθηκαν από στρατιωτικά αεροπλάνα από το 2004 έως το 2021, σύμφωνα με το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Πληροφορίας.

Ο Nelson είπε στο “The News with Shepard Smith” του CNBC ότι η NASA ασχολείται με την αναζήτηση έξυπνης ζωής εδώ και χρόνια και σημείωσε ότι η εταιρεία αναζητά ζωή στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και αλλού στον κόσμο για να καθορίσει άλλους ήλιους που έχουν πλανήτες με κατοικήσιμη ατμόσφαιρα.

Δείτε επίσης: NASA: Η Γη απορροφά μία «άνευ προηγουμένου» ποσότητα θερμότητας

Ο πρώην γερουσιαστής της Φλόριντα πρόσθεσε ότι μέρος της αναζήτησης περιλαμβάνει την εκμάθηση περισσότερων για τον Άρη. Το πειραματικό ελικόπτερο της NASA Ingenuity έκανε τη ένατη πτήση του στον Άρη τη Δευτέρα. Το Ingenuity πέταξε για σχεδόν 3 λεπτά, με ταχύτητα 5 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με ένα tweet από το Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Καλιφόρνια.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS