ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΕπιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να φορτίζουν συσκευές από το σώμα μας

Επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να φορτίζουν συσκευές από το σώμα μας

Επιστήμονες έχουν εφεύρει την πιο αποτελεσματική μηχανή συγκέντρωσης ενέργειας στον κόσμο, ικανή να τροφοδοτεί συσκευές από τα δάχτυλα ενός ανθρώπου.

Επιστήμονες σώμα

Δείτε επίσης: Επιστήμονες δημιούργησαν «σούπερ βακτήριο» που αντιστέκεται στους ιούς

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο, ανακάλυψαν ότι μια λεπτή, εύκαμπτη ταινία που τοποθετείται στο δέρμα θα μπορούσε να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια από τον ιδρώτα ενός χρήστη ώστε να τροφοδοτήσει φορητές και άλλες συσκευές.

Εκτός από την παραγωγή ηλεκτρισμού από τον ιδρώτα, τα biofuel cells (BFC) μπορούν επίσης να συλλέγουν επιπλέον ενέργεια από ελαφρά πίεση των δαχτύλων από δραστηριότητες όπως η πληκτρολόγηση ή το πιάνο.

«Οραματιζόμαστε ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα που περιλαμβάνει αφή, πράγματα που ένα άτομο θα έκανε κανονικά στη δουλειά, στο σπίτι, παρακολουθώντας τηλεόραση ή τρώγοντας φαγητό», δήλωσε ο Joseph Wang, καθηγητής νανομηχανικής στο UC San Diego Jacobs School of Engineering.

Δείτε ακόμα: Η εξόρυξη Bitcoin χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από το τραπεζικό σύστημα

Ο καθηγητής Wang και άλλοι συγγραφείς της μελέτης που περιγράφει λεπτομερώς το σύστημα το περιέγραψαν ως το «ιερό δισκοπότηρο» της συγκέντρωσης ενέργειας καθώς δεν βασίζεται σε εξωτερικές, ακανόνιστες πηγές ενέργειας όπως το φως του ήλιου ή η κίνηση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άκρες των δακτύλων παρέχουν την ιδανική τοποθεσία για τις ταινίες, καθώς έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση αδένων ιδρώτα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο σημείο στο ανθρώπινο σώμα.

Τα BFC μπορούν να παράγουν 300 millijoules ενέργειας ανά τετραγωνικό εκατοστό, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη συγκέντρωση ηλεκτρικής ενέργειας από το σώμα, που προηγουμένως βασίζονταν σε έντονη άσκηση ή κίνηση για να παραχθεί οποιαδήποτε σημαντική ενέργεια.

Δείτε επίσης: Facebook: Κατάφερε να επιτύχει το στόχο για 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Ως μέρος των πειραμάτων τους, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη συσκευή για να τροφοδοτήσουν ένα σύστημα ανίχνευσης βιταμίνης C, αλλά ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε εφαρμογές υγείας και ευεξίας, όπως μετρητές γλυκόζης.

«Εξετάζουμε επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης της ασύρματης σύνδεσης σε κινητές συσκευές για εκτεταμένη συνεχή ανίχνευση. Υπάρχουν πολλές συναρπαστικές δυνατότητες.»

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Joule την Τρίτη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS