ΑρχικήinetAmazon: Χαλαρώνει κι άλλο τους ελέγχους υπαλλήλων για χρήση κάνναβης

Amazon: Χαλαρώνει κι άλλο τους ελέγχους υπαλλήλων για χρήση κάνναβης

Η Amazon χαλαρώνει κι άλλο τις πολιτικές ελέγχου για τη χρήση κάνναβης από υπαλλήλους ή υποψήφιους υπαλλήλους, καθώς είναι υπέρ την πλήρους νομιμοποίησής της.

Amazon υπαλλήλους κάνναβης

Σε μια ανάρτηση την Τρίτη, στέλεχος της Amazon έγραψε ότι με βάση τις νέες πολιτικές, η εταιρεία θεωρεί κατάλληλους για εργασία, ανθρώπους που είχε απορρίψει ή απολύσει στο παρελθόν, επειδή είχαν βρεθεί θετικοί στη χρήση κάνναβης, μετά από ελέγχους.

Δείτε επίσης: Uber: Αν το επιτρέψουν οι νόμοι, μπορεί να παρέχει υπηρεσίες παράδοσης κάνναβης

Σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας, οι έλεγχοι για χρήση κάνναβης από έναν υποψήφιο υπάλληλο, έχουν επηρεάσει σημαντικά συγκεκριμένες κοινότητες ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν εργασία γι’ αυτό το λόγο. Η Amazon θεωρεί ότι αυτές οι διακρίσεις δεν είναι σωστές.

Ο γίγαντας στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Ιούνιο ότι δεν θα ελέγχει μερικούς από τους εργαζομένους για χρήση μαριχουάνας. Οι μόνοι υποψήφιοι για δουλειά που θα ελέγχει η Amazon για χρήση κάνναβης, είναι εκείνοι που υποβάλλουν αίτηση για θέσεις που ρυθμίζονται από το Τμήμα Μεταφορών (π.χ. οδηγοί φορτηγών).

Δείτε επίσης: Το απόθεμα της Amazon για το PlayStation 5 τελείωσε

Η εταιρεία χαλάρωσε τα πρότυπα σχετικά με τη χρήση κάνναβης, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτειών των ΗΠΑ έχει αρχίσει να νομιμοποιεί την κάνναβη. Συνειδητοποίησε επίσης ότι αυτό θα τη βοηθήσει να προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους υπαλλήλους, σε μια περίοδο που οι εταιρείες προσπαθούν να βρουν νέο προσωπικό για να ανταποκριθούν στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Δείτε επίσης: Amazon: Δίνει αυτοκίνητο ή 100.000 δολάρια σε εργαζόμενους που εμβολιάζονται

Σύμφωνα με το στέλεχος της Amazon, η εταιρεία αναζητά συνεχώς νέα μέλη για να τα εντάξει στην ομάδα της και ο περιορισμός των ελέγχων για χρήση κάνναβης, επιτρέπει σε περισσότερα άτομα να κάνουν αίτηση για δουλειά.

Η Amazon, η οποία προσλαμβάνει συνεχώς άτομα από την έναρξη της πανδημίας, προσπαθεί να δώσει κίνητρα στους υποψήφιους υπαλλήλους για να τους προσελκύσει. Αυτά τα κίνητρα περιλαμβάνουν υψηλότερους μισθούς, μπόνους και δωρεάν δίδακτρα για φοίτηση σε κολέγιο.

Η Amazon επίσης ασκεί πιέσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Η εταιρεία τον Ιούνιο δήλωσε ότι υποστηρίζει τον νόμο Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act, ο οποίος στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αποποινικοποίηση της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS