ΑρχικήinetAmazon ΗΠΑ: Προσλήψεις 125.000 ατόμων με αμοιβή 18$ την ώρα

Amazon ΗΠΑ: Προσλήψεις 125.000 ατόμων με αμοιβή 18$ την ώρα

Ο γίγαντας στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσλήψεις 125.000 ατόμων με αμοιβή 18$ την ώρα.

Amazon προσλήψεις αμοιβή
Amazon ΗΠΑ: Προσλήψεις 125.000 ατόμων με αμοιβή 18$ την ώρα

Η Amazon δήλωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να καλύψει 125.000 θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο. Η εταιρεία είπε ότι για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας (αποθήκες και delivery) οι υπάλληλοι θα λαμβάνουν κατά μέσο όρο 18$ την ώρα. Η πανδημία COVID-19 έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες. Με τους ανθρώπους να στρέφονται στις online αγορές, οι εταιρείες που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο αναζητούν νέο προσωπικό για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Δείτε επίσης: Amazon: Προωθεί φάρμακο αποπαρασίτωσης ως θεραπεία του Covid-19

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Amazon είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 40.000 ατόμων για δουλειά γραφείου και τεχνολογικές θέσεις. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, η εταιρεία λέει ότι έχει προσλάβει 450.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Ενώ η αρχική αμοιβή της Amazon στους εργαζομένους ανέρχεται στα 15$ την ώρα, η εταιρεία είπε ότι θα προσφέρει μπόνους σε ορισμένες τοποθεσίες. Ορισμένες θέσεις θα μπορούσαν να αμείβονται με έως και 22,50 $ την ώρα.

Δείτε επίσης: San Francisco Bay Area: Οι υπάλληλοι στον κλάδο της τεχνολογίας επιστρέφουν στα γραφεία

Φέτος, η Amazon είπε ότι άνοιξε πάνω από 250 νέες αποθήκες, airport hubs και εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει 100 επιπλέον εγκαταστάσεις μέσα στο Σεπτέμβριο.

Amazon ΗΠΑ: Προσλήψεις 125.000 ατόμων με αμοιβή 18$ την ώρα

Δεκάδες εταιρείες από την Walmart έως την Target έχουν αρχίσει να προσφέρουν κίνητρα όπως υψηλότερες αμοιβές, μπόνους και εκπαιδευτικά οφέλη σε εργαζομένους προκειμένου να τους εντάξουν στο προσωπικό τους. Όλα αυτά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο COVID-19. Η Amazon δεν διαφέρει. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2022 θα καλύπτει το κόστος των πανεπιστημιακών διδάκτρων 750.000 υπαλλήλων μετά τη συμπλήρωση τριών μηνών εργασίας.

Δείτε επίσης: Οδηγοί της Amazon Flex: Οι απολύσεις γίνονται μέσω αλγορίθμων

Λίγα λόγια για την Amazon

H Amazon είναι ένας αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος που επικεντρώνεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και σε άλλους τομείς όπως το cloud computing και η τεχνητή νοημοσύνη. Ανήκει στις λεγόμενες Big Five εταιρείες των ΗΠΑ, μαζί με τις Google, Apple, Microsoft και Facebook. Ιδρύθηκε από τον Jeff Bezos στις 5 Ιουλίου 1994. Ξεκίνησε ως διαδικτυακή αγορά βιβλίων αλλά επεκτάθηκε στην πώληση ηλεκτρονικών ειδών, λογισμικού, βιντεοπαιχνιδιών, παιχνιδιών, ενδυμάτων, επίπλων και τροφίμων. Σήμερα, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS