ΑρχικήinetΝότια Κορέα: Πρόστιμο ύψους 177 εκατομμυρίων δολαρίων στην Google

Νότια Κορέα: Πρόστιμο ύψους 177 εκατομμυρίων δολαρίων στην Google

Ο αντιμονοπωλιακός παρατηρητής στη Νότια Κορέα, επέβαλε πρόστιμο 207,4 δισεκατομμύρια γουόν στην Google, περίπου 177 εκατομμύρια δολάρια, αφού διαπίστωσε ότι η αμερικανική εταιρεία έκανε κατάχρηση της θέσης της στην αγορά, εμποδίζοντας την είσοδο ανταγωνιστικών λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας (OS) στις συσκευές της.

Πρόστιμο Google

Δείτε επίσης: Chrome: Η Google διορθώνει άλλες δύο zero-day ευπάθειες

Η KFTC είπε ότι η Google εμπόδισε ουσιαστικά τους κατασκευαστές συσκευών, όπως η Samsung και η LG, να προσαρμόσουν το λειτουργικό σύστημα Android.

Η εταιρεία το έκανε αυτό για να αναγκάσει τους κατασκευαστές να υπογράψουν μια συμφωνία κατά του κατακερματισμού, ανέφερε η επιτροπή.

Οι εταιρείες που υπέγραψαν αυτήν τη συμφωνία δεν μπορούσαν να αλλάξουν τον πηγαίο κώδικα Android ή να αναπτύξουν το δικό τους λειτουργικό σύστημα, δήλωσε η KFTC.

Οι συμφωνίες εμπόδισαν επίσης τους κατασκευαστές να διανείμουν τα δικά τους κιτ ανάπτυξης λογισμικού, ανέφερε ο αντιμονοπωλιακός παρατηρητής.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η Google το κάνει αυτό από το 2011, όταν εξασφάλισε μερίδιο αγοράς 72% στην αγορά κινητών Android.

Δείτε ακόμα: Χρήστες iPhone vs Android: Ποιοι πωλούν ή ανταλλάσσουν πιο συχνά τη συσκευή τους;

Νότια Κορέα

Η εταιρεία ενήργησε σαν μια “ιδιωτική ρυθμιστική αρχή”, η οποία προκάλεσε την αποτυχία έργων ανάπτυξης κινητών λειτουργιών που εκτελούνται από εταιρείες όπως η Amazon και η Alibaba, δήλωσε η KFTC.

Ο περιορισμός της αμερικανικής εταιρείας κατά των κατασκευαστών ήταν “μια πρωτοφανής αντι -ανταγωνιστική ενέργεια” που “εμπόδισε την καινοτομία” στον χώρο της έξυπνης συσκευής OS, πρόσθεσε.

Η KFTC ξεκίνησε τη διερεύνηση των πρακτικών της Google τον Ιούλιο του 2016. Πραγματοποίησε τρεις συνεδριάσεις ολομέλειας σε διάστημα τεσσάρων μηνών πριν λάβει την απόφασή της.

Δείτε επίσης: Η ΕΕ διερευνά εάν ο Google Assistant προωθείται εξαναγκαστικά

Η Google δεν έκανε κάποιο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Εθνοσυνέλευση της Νότιας Κορέας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που θα απαιτήσει από την Apple και την Google να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων πληρωμών των καταστημάτων εφαρμογών στη χώρα. Οι νέοι νόμοι, που τέθηκαν σε ισχύ την Τρίτη, απαγορεύουν στις εταιρείες να αναγκάζουν τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τα συστήματα αγορών τους εντός εφαρμογής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS