ΑρχικήsecurityFTC: Εκβιαστές στοχεύουν την κοινότητα LGBTQ+ σε dating apps

FTC: Εκβιαστές στοχεύουν την κοινότητα LGBTQ+ σε dating apps

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) προειδοποιεί για εκβιαστές που στοχεύουν την κοινότητα LGBTQ+ μέσω διαδικτυακών εφαρμογών γνωριμιών όπως τα Grindr και Feeld.

Δείτε επίσης: Dating apps: Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή σκοπεύουν να εμβολιαστούν έχουν περισσότερα matches

LGBTQ+

Όπως αποκάλυψε η FTC, οι απατεώνες εμφανίζονται ως πιθανά φλερτ σε εφαρμογές γνωριμιών LGBTQ+, στέλνοντας προσωπικές φωτογραφίες και ζητώντας από τους στόχους τους να ανταποδώσουν.

Αν πέσουν θύματα στα κόλπα των απατεώνων, τα θύματα θα εκβιαστούν για να πληρώσουν λύτρα, συνήθως σε δωροκάρτες, υπό την απειλή της διαρροής των σεξουαλικών εικόνων τους.

Δείτε επίσης: Scam vishing εξαπατά τα θύματα να πάρουν τηλέφωνο τους απατεώνες

Η FTC συμβουλεύει τους χρήστες εφαρμογών γνωριμιών LGBTQ+ να αποφεύγουν να μοιράζονται αποκαλυπτικές φωτογραφίες, εκτός εάν είναι σίγουροι ποιος βρίσκεται στο άλλο άκρο μιας συνομιλίας ή με άτομα που μόλις γνώρισαν στο διαδίκτυο.

Όσοι χρησιμοποιούν ενεργά τέτοιες εφαρμογές θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να αμυνθούν από τέτοιες απόπειρες απάτης:

  • Ελέγξτε με ποιον μιλάτε.
  • Μη κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών με κάποιον που μόλις γνωρίσατε σε μια εφαρμογή γνωριμιών.
  • Μην πληρώνετε απατεώνες για να καταστρέψουν φωτογραφίες ή συνομιλίες. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα το κάνουν.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών συμπεριλαμβανομένων των Grindr και Feeld έχουν προειδοποιήσει τους χρήστες τους στο παρελθόν να γνωρίζουν ότι οι απατεώνες μπορεί να τους στοχεύουν.

Για παράδειγμα, το Grindr προειδοποιεί ότι “τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι εφαρμογές γνωριμιών αποτελούν πρωταρχικό στόχο για τους χάκερ, καθώς οι απατεώνες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν άτομα που θέλουν να κάνουν ουσιαστικές σχέσεις”.

LGBTQ+

Δείτε επίσης: Προγραμματιστές: Η Apple προωθεί τα scam apps στο App Store

Το Feeld ζητά από τους χρήστες “να είναι πάντα προσεκτικοί όταν μοιράζονται προσωπικά στοιχεία όπως το πραγματικό τους όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ή οποιαδήποτε άλλα προσωπικά στοιχεία” και “να μην υποκύπτουν ποτέ σε αιτήματα πληρωμής από άλλα μέλη, καθώς αυτά μπορεί να είναι προσπάθειες κλοπής ταυτότητας ή οικονομικής απάτης”.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS