ΑρχικήinetΗ ΕΕ διερευνά εάν ο Google Assistant προωθείται εξαναγκαστικά

Η ΕΕ διερευνά εάν ο Google Assistant προωθείται εξαναγκαστικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά εάν η Google αναγκάζει ή όχι τους κατασκευαστές συσκευών Android, να εγκαθιστούν τον Google Assistant σε smartphone.

Google: Αναβάλλει ξανά την επιστροφή στα γραφεία

Google Assistant

Σύμφωνα με μια έκθεση από το MLex, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ζήτησαν από πολλούς κατασκευαστές συσκευών να παράσχουν στοιχεία εάν έχουν αναγκαστεί από την Google να κάνουν το Google Assistant την προεπιλεγμένη υπηρεσία φωνητικού βοηθού σε συσκευές Android. Σε δήλωσή της στο Reuters, η Google είπε ότι «οι κατασκευαστές μπορούν να επιλέξουν ποιους φωνητικούς βοηθούς θα εγκαταστήσουν στις συσκευές τους και οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν ποιους θα χρησιμοποιήσουν και θα εγκαταστήσουν».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άλλη πλευρά αρνήθηκε να σχολιάσει και αντ ‘αυτού αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής αντιμονοπωλίου της ΕΕ, Margrethe Vestager τον Ιούνιο, κατά την οποία η Επιτροπή δήλωσε ότι έλαβε καταγγελίες για υποτιθέμενη αποκλειστικότητα και πρακτικές δέσμευσης που σχετίζονται με φωνητικούς βοηθούς. Αυτές οι πρακτικές αποκλείουν τους παραγωγούς έξυπνων συσκευών να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα πολλαπλούς ανταγωνιστικούς βοηθούς σε μια συσκευή, πράξη για την οποία η Sonos είχε επιστήσει την προσοχή στο παρελθόν.

Η Επιτροπή θα εκδώσει μια τελική έκθεση σχετικά με τις έρευνες που διεξάγει το πρώτο εξάμηνο του 2022, οπότε μπορεί να ξεκινήσει επίσημες έρευνες για την Google, εάν πιστεύει ότι η εταιρεία έχει προβεί σε αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Google Calendar: Νέο feature δείχνει πόσο χρόνο αφιερώνετε σε meetings

Δεν είναι μυστικό ότι η Google επιβάλλει τη συμπερίληψη πολλών εφαρμογών της σε συσκευές Android. Προκειμένου να αποσταλεί μια συσκευή Android με το Google Play Store, τη μεγαλύτερη αγορά εφαρμογών Android και τις Υπηρεσίες Google Play, οι κατασκευαστές συσκευών πρέπει να υπογράψουν ορισμένες συμφωνίες, να περάσουν ορισμένες συσκευές τους από δοκιμές και να συμφωνήσουν να προεγκαταστήσουν μια χούφτα άλλες εφαρμογές Google. Το πακέτο εφαρμογών που οι ΚΑΕ πρέπει να συμφωνήσουν να συμπεριλάβουν στις συσκευές τους, ονομάζεται Υπηρεσίες Google για κινητές συσκευές (GMS), αν και υπάρχουν πολλά πακέτα GMS με περισσότερες ή λιγότερες εφαρμογές Google.

Android

Στην Ευρώπη, οι ΚΑΕ δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν το Chrome, που περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Google, με το υπόλοιπο πακέτο GMS μετά από προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, υπάρχουν σαφή οικονομικά οφέλη για τους περισσότερους κατασκευαστές να συμπεριλάβουν αυτές τις εφαρμογές.

Μία από τις απαιτήσεις της Google για όσους έχουν υπογράψει μαζί της, δηλώνει ότι εάν η εφαρμογή Google είναι προφορτωμένη, τότε ΠΡΕΠΕΙ να οριστεί ως η προεπιλεγμένη εφαρμογή Βοηθού. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συσκευές που έχουν προφορτωμένη την εφαρμογή Google πρέπει να ορίσουν τον Google Assistant ως προεπιλεγμένη υπηρεσία φωνητικού βοηθού. Η Google αναφέρει περαιτέρω ότι η προεπιλεγμένη υπηρεσία, πρέπει να ενεργοποιηθεί όταν ο χρήστης πατήσει παρατεταμένα το κουμπί της αρχικής σελίδας. Αυτή η απαίτηση είναι πιθανό να αμφισβητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και δεν θα το γνωρίζουμε με βεβαιότητα έως ότου η Επιτροπή αποκαλύψει πραγματικά λεπτομέρειες αυτής της έρευνας.

Bug του Google app σε Android δημιουργεί θέμα στις κλήσεις

Ενώ είναι αλήθεια ότι επιτρέπεται στις ΚΑΕ να περιλαμβάνουν πολλαπλούς φωνητικούς βοηθούς στις συσκευές τους και οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν την προεπιλεγμένη υπηρεσία βοηθού, η ισχύς των προεπιλογών έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι χρήστες να μην την αλλάζουν ποτέ. Το αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφανθεί κατά της Google δεν είναι σίγουρο, αλλά η υπόθεση σίγουρα δεν είναι τόσο απλή όσο αφήνει να εννοηθεί η Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS