ΑρχικήUpdatesBug του Google app σε Android δημιουργεί θέμα στις κλήσεις

Bug του Google app σε Android δημιουργεί θέμα στις κλήσεις

Η Google λέει ότι οι χρήστες ορισμένων μοντέλων τηλεφώνου Android επηρεάζονται από ένα σφάλμα του Google App που τους εμποδίζει να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις.

“Μετά την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής αναζήτησης Google στο Android, οι χρήστες ορισμένων κινητών τηλεφώνων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λήψη και την πραγματοποίηση κλήσεων”, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ένας διαχειριστής κοινότητας της Google.

Δείτε επίσης: Google SafeSearch: Τί είναι και πώς προστατεύει τα παιδιά στο Διαδίκτυο;

Google android

Δείτε επίσης: Google, Facebook: Ετοιμάζουν νέο υποθαλάσσιο δίκτυο που συνδέει Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία

Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ενημέρωση που πιθανότατα θα πρέπει να διορθώσει αυτό το πρόβλημα σε συσκευές Android που επηρεάζονται.

“Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το θέμα και έχουμε κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα”, πρόσθεσε η Google.

Ενώ τα τηλέφωνα των περισσότερων χρηστών θα εγκαταστήσουν αυτόματα την ενημέρωση της εφαρμογής Google για την γιγαντιαία εταιρεία που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, όσοι έχουν απενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις στη συσκευή τους θα πρέπει να την εγκαταστήσουν χειροκίνητα από το Google Play Store.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η εφαρμογή Google Android έχει πάνω από 5 δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις παγκοσμίως, κάποιο ποσοστό των χρηστών εξακολουθεί να επηρεάζεται ακόμη και με τις αυτόματες ενημερώσεις που έχουν ενεργοποιηθεί.

Δείτε επίσης: CISA: Συνεργασία με Microsoft, Google, Amazon για την καταπολέμηση του ransomware

Για να διασφαλίσετε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση στο τηλέφωνό σας, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να το ενημερώσετε με χειροκίνητο τρόπο:

  1. Αναζητήστε την εφαρμογή “Google” στο “Google Play”.
  2. Πατήστε το κουμπί Update.

Οι συσκευές LG πιθανόν να επηρεάζονται από το σφάλμα

Ενώ η Google δεν μοιράστηκε τα μοντέλα τηλεφώνων Android που επηρεάστηκαν από αυτό το σφάλμα εφαρμογής Google, οι αναφορές χρηστών το Σαββατοκύριακο ανέφεραν μόνο συσκευές LG όπως LG G7, LG G7 ThinQ, LG V40 ThinQ και LG Q70.

Παρόλο που ορισμένοι έχουν επιβεβαιώσει ότι η τελευταία ενημέρωση της Google έχει διορθώσει το πρόβλημα που αποκλείει τις κλήσεις τους, άλλοι χρειάστηκε να καταργήσουν εντελώς την εφαρμογή για να επαναφέρουν τη λειτουργία των κλήσεων στα τηλέφωνα τους.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS