ΑρχικήinetGoogle, Facebook: Ετοιμάζουν νέο υποθαλάσσιο δίκτυο που συνδέει Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία

Google, Facebook: Ετοιμάζουν νέο υποθαλάσσιο δίκτυο που συνδέει Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία

Google Facebook υποθαλάσσιο δίκτυο
Google,Facebook: Ετοιμάζουν νέο υποθαλάσσιο δίκτυο που συνδέει Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία

Η Google και το Facebook ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους σε ένα νέο υποθαλάσσιο δίκτυο, το οποίο θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο σε όλη την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Με το όνομα Apricot cable, το project αυτό φιλοδοξεί να συνδέσει την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, το Γκουάμ, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, εξυπηρετώντας την αυξανόμενη ζήτηση για broadband access και ασύρματη συνδεσιμότητα 5G. Τον Μάρτιο, το Facebook ανακοίνωσε δύο νέα υποθαλάσσια cables που συνδέουν τη Σιγκαπούρη με τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, τα Bifrost και Echo, με την Google να συμμετέχει στο τελευταίο.

Δείτε επίσης: Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google θα εκτείνεται από ΗΠΑ μέχρι Αργεντινή

Το “Apricot cable“, οι εργασίες για το οποίο αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024, θα επεκτείνεται σε 12.000 χλμ.

Τα Echo και Apricot cables είναι συμπληρωματικά υποβρύχια συστήματα, σύμφωνα με τη Google, και θα βελτιώσουν την ανθεκτικότητα του Google Cloud και των άλλων ψηφιακών υπηρεσιών της εταιρείας.

Apricot cable
Google,Facebook: Ετοιμάζουν νέο υποθαλάσσιο δίκτυο που συνδέει Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία

Οι δύο μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες (Google και Facebook) επενδύουν συνεχώς στην ανάπτυξη υποδομής διαδικτύου στις περιοχές που βλέπουν ότι προσφέρουν το υψηλότερο δυναμικό ανάπτυξης. H Google ανακοίνωσε πέρυσι ένα σχέδιο δαπανών ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την ψηφιοποίηση της Ινδίας τα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια.

Δείτε επίσης: Καλώδιο οπτικών ινών με αέρα ίσως είναι το κλειδί για καλύτερα δίκτυα 5G

Facebook: Υποθαλάσσιο δίκτυο στην Αφρική

Επιπλέον, το Facebook και μερικοί από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς carriers στον κόσμο, η China Mobile Ltd και η MTN Group Ltd, πρόκειται να κατασκευάσουν ένα γιγάντιο υποθαλάσσιο καλώδιο στην Αφρική.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να προσθέσουν τις νησιωτικές περιοχές του Ινδικού Ωκεανού με τη Νιγηρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Το δίκτυο αυτό θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι είχε ανακοινωθεί και θα συνδέσει περισσότερες περιοχές.

Η σημαντική επένδυση από το Facebook στο δίκτυο 2Africa βασίζεται σε πολλές άλλες επενδύσεις που έχουμε κάνει στην ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε υποδομές στη Νότια Αφρική, την Ουγκάντα, τη Νιγηρία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό“, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook σε email.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: End-to-end encryption σε φωνητικές και βίντεο κλήσεις

Ο τομέας των υποθαλάσσιων δικτύων βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη, με το Facebook και την Google της Alphabet Inc να βρίσκονται πίσω από περίπου το 80 % των πρόσφατων επενδύσεων σε διατλαντικές συνδέσεις. Οι τεχνολογικοί γίγαντες προσπαθούν να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για γρήγορες μεταφορές δεδομένων που χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από streaming έως τηλεϊατρική.

Πηγή: The Irish Times

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS