ΑρχικήinetΤο νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google θα εκτείνεται από ΗΠΑ μέχρι Αργεντινή

Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google θα εκτείνεται από ΗΠΑ μέχρι Αργεντινή

Η Google δημιουργεί ένα νέο υποθαλάσσιο καλώδιο για να μεταφέρει megabit μεταξύ των ανατολικών ΗΠΑ, της Βραζιλίας, της Ουρουγουάης και της Αργεντινής. Η γραμμή οπτικών ινών, που ονομάζεται Firmina, πρόκειται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2023.

υποθαλάσσιο καλώδιο

Δείτε επίσης: Η Google “σκοτώνει” το app μέτρησης AR Measure

“Η υποδομή του διαδικτύου δεν βρίσκεται στο cloud αλλά στον ωκεανό”, δήλωσε ο Bikash Koley, αντιπρόεδρος της παγκόσμιας δικτύωσης στην Google. Το Firmina είναι το 16ο υποβρύχιο καλώδιο στο οποίο επενδύει ή κατασκευάζει η Google. “Το διαδίκτυο κάθε χρόνο αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς. Αναμένουμε ότι η αύξηση θα συνεχιστεί” είπε.

Η προσθήκη χωρητικότητας είναι σημαντική για την εξυπηρέτηση καταναλωτικών υπηρεσιών όπως το search, το Gmail και το YouTube, καθώς και για επιχειρηματικές υποδομές όπως το Google Cloud. Περίπου το 98% των διεθνών δεδομένων ταξιδεύει σε υποβρύχια καλώδια που βρίσκονται στον πυθμένα των ωκεανών και των θαλασσών, δήλωσε η Google.

Δείτε επίσης: Google: Το Gmail κάθε μέρα μπλοκάρει 100 εκατ. προσπάθειες phishing

Όπως συμβαίνει με τα Google Doodles, η Google αποτίει φόρο τιμής σε αξιοσημείωτα πρόσωπα με τα υποβρύχια καλώδια. Αυτό το καλώδιο πήρε το όνομα της Maria Firmina dos Reis, συγγραφέας που έγραψε για τη ζωή των Αφρο-Βραζιλιάνων σκλάβων στο μυθιστόρημα της Úrsula (1859).

Η Google ονομάζει τα δικά της υποθαλάσσια καλώδια με αλφαβητική σειρά. Το πιο πρόσφατα ανακοινωμένο υποθαλάσσιο καλώδιο ονομάζεται Grace Hopper – γυναίκα επιστήμονας που ανακάλυψε ένα πραγματικό σφάλμα σε έναν πρώιμο υπολογιστή. Νωρίτερα τα καλώδια της Google είχαν ονομαστεί Curie, Dunant και Equiano.

Η Google δεν μοιράστηκε την αναμενόμενη χωρητικότητα δεδομένων του καλωδίου, αλλά θα μεταφέρει δεδομένα σε 12 ζεύγη γραμμών οπτικών ινών σε χιλιάδες μίλια. Συγκριτικά, το καλώδιο Grace Hopper, με 16 ζεύγη, έχει χωρητικότητα 250 terabits ανά δευτερόλεπτο με 16 ζεύγη ινών που συνδέουν τις ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Πρόστιμο στην Google για κατάχρηση «δεσπόζουσας θέσης» στις online διαφημίσεις

Η Google προσέλαβε την SubCom για να σχεδιάσει και να εγκαταστήσει το υποθαλάσσιο καλώδιο. Φέτος, θα κατασκευάσει το υποθαλάσσιο καλώδιο στις εγκαταστάσεις της στο Newington, New Hampshire, και θα εγκαταστήσει το καλώδιο το καλοκαίρι του 2022, δήλωσε η SubCom.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS