ΑρχικήUpdatesΤο update του Chrome OS μας φέρνει νέες λειτουργίες

Το update του Chrome OS μας φέρνει νέες λειτουργίες

Η Google κυκλοφόρησε ένα update για το Chrome OS με σκοπό να καταστήσει τις συσκευές που λειτουργούν με την πλατφόρμα ένα πιο αποτελεσματικό εργαλείο επικοινωνίας με φίλους και συνεργάτες. Το Chrome OS έκδοση 92 θα κάνει το Google Meet μια προεγκατεστημένη Progressive Web App σε όλα τα Chromebook και υπολογιστές που χρησιμοποιούν το λογισμικό, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν βιντεοκλήση απευθείας από το Launcher. Η Google λέει ότι έκανε επίσης βελτιώσεις απόδοσης για την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προσαρμογής βιντεοκλήσεων σε διαφορετικές συνθήκες δικτύου και προσαρμογής της απόδοσης βίντεο κατά την κοινή χρήση οθόνης.

Δείτε επίσης: Chromebook login bug: Σε λίγες μέρες έρχεται η λύση!

Chrome OS

Δείτε επίσης: Chrome 92 για iOS: Αποκτά κλείδωμα FaceID/TouchID για incognito tabs

Δεδομένου ότι ορισμένοι εργοδότες ή σχολεία προτιμούν το Zoom, η Google συνεργάστηκε επίσης με την εφαρμογή επιχειρηματικών μηνυμάτων για να κυκλοφορήσει μια έκδοση της εφαρμογής που έχει τροποποιηθεί για να λειτουργεί καλύτερα σε Chromebook. Αυτή η εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμη στο Google Play Store. Το Chrome OS υποστηρίζει επίσης eSIM, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μια εάν χρειάζονται κινητή συνδεσιμότητα. Η λειτουργία ακούγεται ιδιαίτερα χρήσιμη για ταξιδιώτες που χρειάζονται εναλλαγή μεταξύ δικτύων ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό. Είναι προφανώς διαθέσιμη μόνο σε συσκευές συμβατές με eSIM, οι οποίες δεν είναι τόσο πολλές αυτή τη στιγμή, αν και ελπίζουμε ότι η άφιξη της δυνατότητας σημαίνει ότι θα έρθουν περισσότερα Chromebook με υποστήριξη eSIM στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Google Chrome V8 JavaScript engine ευπάθεια: Κάντε άμεσα update

Το πιο πρόσφατο Chrome OS προσθέτει επίσης μια νέα συντόμευση πληκτρολογίου emoji στα Chromebook. Πατώντας το πλήκτρο Search ή Launcher + Shift + Space, οι χρήστες μπορούν να εμφανίσουν το εργαλείο επιλογής emoji, όπου μπορούν να δουν τα πιο προσφάτως χρησιμοποιημένα emoji τους. Τέλος, η εφαρμογή Explore στα Chromebook περιλαμβάνει ένα ψηφιακό περιοδικό επιμελημένο για οικογένειες και κάθε έκδοση περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS