ΑρχικήUpdatesGoogle Calendar: Νέο feature δείχνει πόσο χρόνο αφιερώνετε σε meetings

Google Calendar: Νέο feature δείχνει πόσο χρόνο αφιερώνετε σε meetings

Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε meetings που απλώς θα μπορούσαν να ήταν ένα email. Μέσω του Time Insights, το Google Calendar θα παρέχει σύντομα πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που περνάτε την εργάσιμη ημέρα σας, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που αφιερώνετε στα meetings, ώστε να μπορείτε να μάθετε πόσο χρόνο θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε εάν τα αφεντικά σας έστελναν σημειώματα.

Δείτε επίσης: Google Calendar: Θα παρακολουθήσετε το event virtually;

Time Insights Google Calendar meetings

H ιδέα πίσω από το Time Insights είναι να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο καταναλώνετε το χρόνο σας, οπότε ίσως μπορείτε να κάνετε προσαρμογές εάν περνάτε πολύ χρόνο σε κλήσεις Zoom ή αίθουσες συνεδριάσεων. Για παράδειγμα, ίσως μπορείτε να ενοποιήσετε τις συναντήσεις αν κάνετε πολλές από αυτές με τα ίδια άτομα.

Η λειτουργία μπορεί να επισημάνει τις ημέρες και τις ώρες που τείνετε να είστε περισσότερο σε meetings. Θα δείτε επίσης μια ανάλυση χρόνου (συμπεριλαμβανομένου του μέσου χρόνου που περνάτε στις συναντήσεις κάθε μέρα) και λεπτομέρειες σχετικά με τα άτομα με τα οποία βρίσκεστε συχνότερα στα meetings. Όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα άτομο, το Google Calendar θα επισημάνει όλες τις συσκέψεις στις οποίες περιλαμβάνεται.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα κάποιου στο Google Calendar

Το Time Insights θα είναι ορατό μόνο σε υπολογιστές και όχι σε φορητές συσκευές. Τα insights είναι συνήθως ορατά μόνο σε εσάς, αλλά αν διαχειρίζεστε τα ημερολόγια άλλων ατόμων και έχουν ενεργοποιήσει την άδεια “manage sharing access”, θα μπορείτε να δείτε και τα Time Insights τους.

Time Insights meetings
Google Calendar: Το Time Insights δείχνει πόσο χρόνο αφιερώνετε σε meetings

Οι διαχειριστές του workspace θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία, αλλά άλλοι χρήστες δεν θα έχουν αυτήν την επιλογή. Μπορείτε, ωστόσο, να αποκρύψετε το Time Insights κλείνοντας τη γραμμή στα δεξιά της οθόνης.

Δείτε επίσης: Bug του Google app σε Android δημιουργεί θέμα στις κλήσεις

Το Time Insights έρχεται σε ορισμένους λογαριασμούς Google Workspace (δηλαδή Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus και Nonprofits). Δεν θα είναι διαθέσιμο σε όσους βρίσκονται σε άλλα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών του G Suite Basic και Business. Οι διαχειριστές του workspace θα δουν το νέο χαρακτηριστικό του Google Calendar μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Google θα κυκλοφορήσει το Time Insights σε Rapid Release domains και Scheduled Release domains στις 6 και 20 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

Πηγή: Engadget

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS