ΑρχικήUpdatesΗ DuckDuckGo ανακοινώνει ένα νέο Mac web browser με επίκεντρο το απόρρητο

Η DuckDuckGo ανακοινώνει ένα νέο Mac web browser με επίκεντρο το απόρρητο

Η DuckDuckGo ανακοινώνει ένα νέο Mac web browser: Η εταιρεία είπε ότι το πρόγραμμα περιήγησής της δεν θα συλλέγει πληροφορίες για τους χρήστες και δεν θα εγκαταστήσει cookies ή κώδικες παρακολούθησης σε συσκευές. Μπορεί επίσης να αποκλείσει τους “κρυφούς trackers” πριν φορτωθούν.

Η DuckDuckGo, η μηχανή αναζήτησης που εστιάζει στο απόρρητο, προσφέρει ήδη προγράμματα περιήγησης ιστού για iOS και Android και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και Safari. Αλλά την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μπαίνει και σε προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το DuckDuckGo για Mac είναι διαθέσιμο από σήμερα ως beta μόνο με πρόσκληση που “έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται ως καθημερινό πρόγραμμα περιήγησης που προστατεύει πραγματικά το απόρρητό σας”.

Δείτε επίσης: Firefox browser: Γιατί είναι καλή επιλογή για μια Android συσκευή;

Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, το DuckDuckGo λέει ότι το πρόγραμμα περιήγησής του θα διαχειρίζεται αυτόματα τα αναδυόμενα παράθυρα συναίνεσης cookie “σε πολλούς ιστότοπους”, ότι θα χρησιμοποιεί κρυπτογραφημένες συνδέσεις HTTPS όποτε είναι διαθέσιμες και ότι το πρόγραμμα περιήγησης θα αποκλείει τους trackers και θα σας επιτρέπει να διαγράψετε τα αποθηκευμένα website data σε μια side-by-side βάση. Το πρόγραμμα περιήγησης περιλαμβάνει και τον δικό του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που μπορεί να εισάγει δεδομένα “από άλλα προγράμματα περιήγησης και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης όπως το 1Password ή το LastPass”. Ο ιδιωτικός συγχρονισμός κωδικών πρόσβασης και bookmarks μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης είναι μια προγραμματισμένη δυνατότητα, αλλά δεν είναι διαθέσιμη σε αυτήν την αρχική έκδοση.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε browser σε Android συσκευή;

Τα περισσότερα εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης βασίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης Chromium της Google και στη μηχανή περιήγησης Blink, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από την πλειοψηφική θέση του Chrome στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης. Οι περισσότερες ιστοσελίδες ελέγχονται έχοντας κατά νου τον Chrome και ο Chrome διαθέτει μια μεγάλη και καλά υποστηριζόμενη βιβλιοθήκη με επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που συνήθως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προγράμματα περιήγησης τρίτων χωρίς να κάνουν αλλαγές. Το πρόγραμμα περιήγησης DuckDuckGo χρησιμοποιεί αντί αυτού τη μηχανή απόδοσης WebKit της Apple μέσω του WKWebView API.

Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη μηχανή προγράμματος περιήγησης του Mac αντί να διαχωρίζει τη δική της, ο DuckDuckGo browser engine θα λαμβάνει ενημερώσεις λειτουργιών και ασφαλείας όταν ενημερώνετε το macOS. Αυτό πιθανώς εξοικονομεί δουλειά για την ομάδα DuckDuckGo, η οποία δεν θα χρειάζεται να κάνει τις δικές της δοκιμές ή να ενημερώνει κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στο WebKit. Σημαίνει όμως ότι το πρόγραμμα περιήγησης DuckDuckGo που εκτελείται σε διαφορετικές εκδόσεις του macOS θα μπορούσε να έχει διαφορές χαρακτηριστικών ή ασφάλειας για τις οποίες το DuckDuckGo δεν μπορεί να κάνει τίποτα πέρα ​​από το να παροτρύνει τους ανθρώπους να ενημερώσουν τους Mac τους.

Η χρήση του WKWebView σημαίνει ότι το πρόγραμμα περιήγησης DuckDuckGo δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που έχουν δημιουργηθεί για το Safari. Η ανάρτηση ανακοίνωσης αναφέρει ότι οι πιο δημοφιλείς επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης είναι προγράμματα αποκλεισμού περιεχομένου και διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και ότι αυτές οι δυνατότητες είναι ήδη ενσωματωμένες στο πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, τα προγράμματα περιήγησης από το Microsoft Edge έως το Vivaldi προσφέρουν λειτουργίες εστιασμένες στο απόρρητο και πλήρη συμβατότητα με τον ευρύ κόσμο των επεκτάσεων του Chrome, επομένως είναι δύσκολο να αγνοηθεί ο περιορισμός.

Δείτε επίσης: Safari: Κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς browsers (desktop)

Η DuckDuckGo λέει ότι μια έκδοση Windows του προγράμματος περιήγησής της “έρχεται σύντομα”.

Πηγή πληροφοριών: arstechnica.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS