ΑρχικήHow ToFirefox browser: Γιατί είναι καλή επιλογή για μια Android συσκευή;

Firefox browser: Γιατί είναι καλή επιλογή για μια Android συσκευή;

Το Google Chrome είναι το πρόγραμμα περιήγησης που επιλέγουν οι περισσότεροι χρήστες στην Android συσκευή τους. Είναι προεγκατεστημένο σε πολλές συσκευές Android, γεγονός που του δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των εναλλακτικών. Ωστόσο, η αλλαγή browser είναι εύκολη. Αν έχετε ένα Android τηλέφωνο, ίσως θα σας ενδιέφερε να δοκιμάσετε τον Firefox browser.

Δείτε επίσης: Η Mozilla καταργεί τους default ρωσικούς search providers στον Firefox

Android Firefox

Ο Firefox browser της Mozilla είναι, επίσης, πολύ γνωστός. Υπάρχει στο Android εδώ και πολλά χρόνια, αλλά έχει βελτιωθεί αρκετά. Αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό από το Chrome, αξίζει να το δοκιμάσετε. Δείτε παρακάτω μερικά από τα θετικά στοιχεία του Firefox.

Browser Extensions

Τα extensions και plug-ins δεν είναι διαθέσιμα μόνο σε desktop browsers. Το Firefox για Android περιλαμβάνει μερικές επεκτάσεις (Add-ons) που είναι χρήσιμες και μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Μερικά από τα καλύτερα Add-ons περιλαμβάνουν προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, dark mode για κάθε site, password managers και πολλά εργαλεία που ενισχύουν το απόρρητο των χρηστών. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυτά τα Add-ons είναι πολύ εύκολα στην εγκατάσταση.

Tracking Protection

Το απόρρητο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Το “Enhanced Tracking Protection” feature της Mozilla δεν είναι διαθέσιμο μόνο στο desktop αλλά και στο Android.

Το Enhanced Tracking Protection προσφέρει προστασία ενάντια σε ad trackers, sites που στοχεύουν στο crypto mining και cookies που παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας σε όλους τους ιστότοπους. Ο αποκλεισμός όλων αυτών των trackers, όχι μόνο προστατεύει το απόρρητο, αλλά μπορεί και να βελτιώσει την ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων.

Δείτε επίσης: Η Mozilla συνεργάζεται με τη Disney για να φέρει promotional wallpapers στον Firefox 98 στο Android

Αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά αν θέλετε ακόμη περισσότερη προστασία, μπορείτε να μεταβείτε στο “Strict” mode. Θα δείτε ένα μικρό εικονίδιο κλειδαριάς στη γραμμή διευθύνσεων, όταν ο Firefox αποκλείει τα trackers.

Firefox browser: Γιατί είναι καλή επιλογή για μια Android συσκευή;

Οργάνωση καρτελών

Οι καρτέλες είναι πολύ βοηθητικές και εύκολες στη χρήση στα προγράμματα περιήγησης, αλλά συχνά προκαλούν χάος στα προγράμματα περιήγησης για κινητά. Δεν είναι τόσο εύχρηστες σε μικρότερη οθόνη. Ο Firefox προσπαθεί να βελτιώσει τις καρτέλες με το “Collections“.

Το Collections σάς επιτρέπει να τοποθετείτε καρτέλες σε θεματικές ομάδες. Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε κάτι για ένα project. Μπορείτε να διατηρήσετε όλες τις καρτέλες σε μια Συλλογή (Collection) και να αποκτήσετε πρόσβαση όποτε θέλετε. Μπορείτε ακόμη και να ανοίξετε όλες τις καρτέλες της ομάδας ταυτόχρονα.

Δείτε επίσης: Η Mozilla διορθώνει δύο κρίσιμα ελαττώματα του Firefox

Address bar στο κάτω μέρος

Ο Firefox σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε τη γραμμή διευθύνσεων στο κάτω μέρος της οθόνης, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά βολικό για κάποιους χρήστες.

Ο Firefox browser δεν είναι δημιούργημα της Google

Πολλοί χρήστες επιλέγουν τον Firefox μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκει στην Google. Η αλήθεια είναι ότι, εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android, η Google έχει μεγάλη πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία. Η χρήση του Chrome απλώς της δίνει ακόμα περισσότερα.

Αυτοί ήταν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να δοκιμάσετε το Firefox browser στην Android συσκευή σας.

Πηγή: How-to-geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS