ΑρχικήUpdatesMicrosoft: O Windows Server υποστηρίζει αυτόματες ενημερώσεις .NET

Microsoft: O Windows Server υποστηρίζει αυτόματες ενημερώσεις .NET

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση της Microsoft, οι διαχειριστές των Windows μπορούν πλέον να επιλέξουν αυτόματες ενημερώσεις για .NET Framework και .NET Core μέσω του Microsoft Update (MU) σε συστήματα Windows Server.

Δείτε επίσης: Microsoft: Εμπόδισε επιθέσεις κατά της Ουκρανίας καταργώντας domains της ρωσικής APT28
Windows Server

Η νέα δυνατότητα έγινε διαθέσιμη από χθες και μόλις ενεργοποιηθεί θα προσθέσει τα .NET Core 3.1, .NET 5.0 και .NET 6.0 στο κανάλι Αυτόματες ενημερώσεις ως τρίτη επιλογή πάνω από τις Υπηρεσίες ενημέρωσης διακομιστή Windows (WSUS ) και τον Κατάλογο του Microsoft Update.

Όπως δήλωσε ο Jamshed Damkewala, ένας από τους .NET Principal Engineering Manager στη Microsoft: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από τον Απρίλιο του 2022, θα κάνουμε μηνιαίες ενημερώσεις για το σύγχρονο .NET (.NET Core), διαθέσιμο για λειτουργικά συστήματα διακομιστών μέσω του Microsoft Update (MU) βάσει επιλογής».

«Εάν δεν θέλετε οι διακομιστές σας να ενημερώνονται αυτόματα, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από εσάς. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή για τα λειτουργικά συστήματα πελάτη που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω των Αυτόματων ενημερώσεων, του WSUS και του Καταλόγου MU όπως παλαιότερα.»

Δείτε ακόμα: Microsoft: Το Windows Autopatch θα κυκλοφορήσει σύντομα

Η νέα δυνατότητα απευθύνεται σε χρήστες που αναζητούν έναν τρόπο εγκατάστασης ενημερώσεων .NET χωρίς τη χρήση εργαλείου ανάπτυξης, όπως και στις πλατφόρμες πελατών των Windows.

Κάνοντας την αλλαγή, οι διαχειριστές θα μπορούν να επιλέξουν την προτιμώμενη μέθοδο διατήρησης των λειτουργικών συστημάτων διακομιστών ενημερωμένα, ανάλογα με την προσέγγιση ανάπτυξης.

Για να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις .NET στον Windows Server, ορίστε τα κλειδιά μητρώου που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα (με μη αυτόματο τρόπο ή με τη βοήθεια της Πολιτικής ομάδας όπως περιγράφεται εδώ).

αυτόματες ενημερώσεις

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε να παρέχουμε ενημερώσεις για τα σύγχρονα .NET σε λειτουργικά συστήματα διακομιστών μέσω του Microsoft Update βάσει επιλογής και περιμένουμε τα σχόλιά σας για αυτήν την εμπειρία», πρόσθεσε ο Damkewala.

Τον Δεκέμβριο του 2020, μετά από αιτήματα πελατών, η Microsoft ξεκίνησε για πρώτη φορά την παράδοση ενημερώσεων .NET και .NET Core στα Windows μέσω του Microsoft Update.

Δείτε επίσης: Microsoft: Η νέα δυνατότητα ασφαλείας των Windows 11 απαιτεί “clean install”

Στις αρχές Απριλίου 2022, η εταιρεία υπενθύμισε στους πελάτες ότι πολλές εκδόσεις .NET Framework (δηλαδή, 4.5.2, 4.6 και 4.6.1) που έχουν υπογραφεί χρησιμοποιώντας τον μη ασφαλή αλγόριθμο ασφαλούς κατακερματισμού 1 (SHA-1) θα τερματιστούν στο τέλος του μήνα.

Η Redmond σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2022 μια νέα υπηρεσία Windows Autopatch που θα διατηρεί αυτόματα ενημερωμένα τα Windows και το λογισμικό Office για πελάτες της Microsoft με άδεια Windows 10/11 Enterprise E3 ή παραπάνω.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS