ΑρχικήinetAmazon αποθήκες: Οι υπάλληλοι υφίστανται περισσότερους τραυματισμούς σε σχέση με υπαλλήλους άλλων...

Amazon αποθήκες: Οι υπάλληλοι υφίστανται περισσότερους τραυματισμούς σε σχέση με υπαλλήλους άλλων εταιρειών

Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Amazon υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τους υπάλληλους άλλων εταιρειών, σύμφωνα με μελέτη.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon στις ΗΠΑ υπέστησαν πολλούς περισσότερους σοβαρούς τραυματισμούς σε σχέση με τους υπαλλήλους ανταγωνιστικών εταιρειών κατά το 2021.

Amazon υπάλληλοι τραυματισμούς

Υπήρχαν 6,8 σοβαροί τραυματισμοί για κάθε 100 εργαζόμενους στην αποθήκη της Amazon. Αυτό είναι τουλάχιστον δύο φορές περισσότερο από το ποσοστό των τραυματισμών στον κλάδο, ανέφερε το Strategic Organizing Center (SOC) σε έκθεσή του.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα φτιάξει το δικό της δορυφορικό διαδικτυακό αστερισμό

Το SOC, το οποίο είναι ένας συνασπισμός εργατικών συνδικάτων, συμπεριλαμβανομένων των International Brotherhood of Teamsters και Service Employees International Union, ανέλυσε δεδομένα που υπέβαλε η Amazon στην κυβερνητική υπηρεσία Occupational Safety and Health Administration, σχετικά με τις αποθήκες της το 2021.

Η Amazon προσπαθεί να βελτιώσει την ασφάλεια των υπαλλήλων στο χώρο εργασίας, και έχει μάλιστα υποσχεθεί ότι θα γίνει το “Ασφαλέστερο μέρος για εργασία στη Γη“. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι σοβαροί τραυματισμοί των υπαλλήλων στις αποθήκες της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν μεταξύ 2020 και 2021.

Η Amazon ανέφερε περίπου 38.300 τραυματισμούς στις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ το 2021, αύξηση περίπου 20% σε σχέση με το 2020. Η συντριπτική πλειονότητα των τραυματισμών κατηγοριοποιήθηκαν ως σοβαροί ή τραυματισμοί “όπου οι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν τόσο σοβαρά που είτε δεν μπορούσαν να εκτελούν τις κανονικές τους εργασίες (ελαφριά καθήκοντα) είτε αναγκάζονταν να λείπουν εντελώς από την εργασία τους“, σύμφωνα με την έκθεση.

Δείτε επίσης: Amazon: Phishing email απειλεί με οριστικό κλείδωμα λογαριασμών

Το 2021, οι υπάλληλοι της Amazon είχαν υποστεί σχεδόν τους μισούς από τους τραυματισμούς που είχαν αναφερθεί σε όλο τον κλάδο.

Σε μια δήλωση, η εκπρόσωπος της Amazon, Kelly Nantel, είπε ότι η εταιρεία προσέλαβε πολλά νέα άτομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Προφανώς με αυτή την εξήγηση ήθελε να πει ότι ήταν λογικό να υπάρχουν περισσότεροι τραυματισμοί, αφού υπήρχαν και περισσότεροι υπάλληλοι. Ωστόσο, τόνισε ότι η εταιρεία προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και είπε ότι υπήρξε μείωση του ποσοστού τραυματισμών σε  σχέση με το 2019.

Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε και δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι να είμαστε άριστοι όσον αφορά στην ασφάλεια, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε βελτιώσεις για τη μείωση των τραυματισμών και τη διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων και εκτιμούμε τη δουλειά όλων των υπαλλήλων μας και τις ομάδες που συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια“, ανέφερε η Nantel σε μια δήλωση.

Τον Ιανουάριο, η Amazon αποκάλυψε ότι κατά το 2021 δαπάνησε 300 εκατομμύρια δολάρια για να βελτιώσει την ασφάλεια των εργαζομένων. Είπε ότι το ποσοστό των εργαζομένων που έχασαν την εργασία τους λόγω τραυματισμού στο χώρο εργασίας μειώθηκε κατά 43% το 2020 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η αλήθεια είναι ότι η Amazon έχει αντιμετωπίσει πιέσεις από νομοθέτες αλλά και από τους ίδιους τους υπαλλήλους της για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της.

Δείτε επίσης: Amazon: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της MGM!

Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες και τις διανομές έχουν κατηγορήσει την εταιρεία σχετικά με την «εμμονή με τους πελάτες» και την εστίασή της στην ταχεία παράδοση, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα μη ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Ισχυρίστηκαν ότι ο ρυθμός της εργασίας δεν επιτρέπει επαρκή διαλείμματα για βασικές ανάγκες.

Πέρυσι, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, παρουσίασε το όραμά του για βελτίωση της ασφάλειας στο χώρο εργασίας της εταιρείας, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται “ένα καλύτερο όραμα για την επιτυχία των εργαζομένων μας“.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS