ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Το Windows Autopatch θα κυκλοφορήσει σύντομα

Microsoft: Το Windows Autopatch θα κυκλοφορήσει σύντομα

Η Microsoft λανσάρει μια υπηρεσία software update των Windows και του Office στους εταιρικούς πελάτες της, η οποία στοχεύει να μετατρέψει την “Patch Tuesday” σε μια απλή Τρίτη. Η εταιρεία κυκλοφορεί το Windows Autopatch.

Windows Autopatch

Δείτε επίσης: Microsoft: Η νέα δυνατότητα ασφαλείας των Windows 11 απαιτεί “clean install”

Η εταιρεία αποκάλυψε ορισμένες πληροφορίες στην εικονική εκδήλωση για την υβριδική εργασία των Windows, όπου εξήγησε πώς τα Windows 11 θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, αλλά τώρα έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Windows Autopatch θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2022, λέει η Microsoft σε ένα FAQ. Η διαχειριζόμενη υπηρεσία θα παρέχει ενημερώσεις ποιότητας και λειτουργιών των Windows 10 και Windows 11 για drivers, firmware και εφαρμογές Microsoft 365 όπως Teams, Word, Outlook και Excel.

Οι επιχειρήσεις δεν υιοθέτησαν γρήγορα τα Windows 11 λόγω των ελάχιστων απαιτήσεων hardware που εστιάζουν στην ασφάλεια της Microsoft, αλλά η εταιρεία στοιχηματίζει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα ανανεώσουν το hardware μέχρι τη λήξη της υποστήριξης των Windows 10 τον Οκτώβριο του 2025.

Η υπηρεσία Autopatch είναι συνδεδεμένη με τις Patch Tuesdays και στοχεύει να βοηθήσει “τους επαγγελματίες πληροφορικής”, αναφέρει σε μια ανάρτηση της η εταιρεία.

Το να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό είναι ενημερωμένο δεν ήταν ίσως ποτέ πιο σημαντικό. Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί αρκετά για τους Ρώσους, Κινέζους, Ιρανούς και Βορειοκορεάτες κρατικούς χάκερ και ransomware που είπε πρόσφατα σε όλους τους οργανισμούς των ΗΠΑ να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Δείτε επίσης: Νέο Phishing χρησιμοποιεί στατικές ιστοσελίδες Azure για να μιμηθεί τη Microsoft

Για να λειτουργήσει το Windows Autopatch, οι πελάτες πρέπει να έχουν το Azure Active Directory (Azure AD), την υπηρεσία διαχείρισης φορητών συσκευών Intune της Microsoft και να διαθέτουν υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10 και 11.

Η Microsoft σημειώνει ότι το Autopatch δεν απαιτεί “συγκεκριμένο hardware”, αλλά οι απαιτήσεις hardware των Windows 11 εξακολουθούν να ισχύουν.

Windows Autopatch

Η εταιρεία αρχικά θα διαθέσει τις ενημερώσεις σε ένα μικρό σύνολο συσκευών πριν τις επεκτείνει σε άλλες συσκευές. Η προσέγγιση μοιάζει με τη σταδιακή κυκλοφορία των Windows 10 με βάση την ανάλυση machine learning του hardware και drivers της Microsoft. Ωστόσο, οι διαχειριστές μπορούν να θέσουν σε παύση το AutoUpdate εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα και μπορούν να επαναφέρουν εκδόσεις όταν χρειάζεται.

Αυτή η διαδικασία εξαρτάται από τη δοκιμή πελατών και την επαλήθευση όλων των ενημερώσεων κατά τη διάρκεια αυτών των σταδίων διάθεσης. Το αποτέλεσμα είναι να διασφαλιστεί ότι οι καταχωρημένες συσκευές είναι πάντα ενημερωμένες και ότι οι διαταραχές στις επιχειρηματικές λειτουργίες ελαχιστοποιούνται, κάτι που θα απαλλάξει ένα τμήμα πληροφορικής από αυτή τη συνεχή εργασία.

Δείτε επίσης: Η Microsoft θα αποκλείει ευάλωτους drivers στα Windows 10, Windows 11

Η υπηρεσία δεν υποστηρίζει Windows Server OS και Windows multi-session. Ορισμένοι drivers που δεν ανήκουν στη Microsoft υποστηρίζονται μέσω της υπηρεσίας. Οι drivers που έχουν εγκριθεί για “automatic” παραδίδονται μέσω της υπηρεσίας, αλλά οι drivers που είναι “manual” δεν θα παραδοθούν. Όλες οι συσκευές Surface θα λαμβάνουν driver updates μέσω της υπηρεσίας.

Η Microsoft εξηγεί ότι το Windows Autopatch είναι διαφορετικό από το Windows Update για επιχειρήσεις.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS