ΑρχικήUpdatesDuckDuckGo App Tracking Protection beta: Κυκλοφόρησε σε όλους τους Android χρήστες

DuckDuckGo App Tracking Protection beta: Κυκλοφόρησε σε όλους τους Android χρήστες

Η λειτουργία “App Tracking Protection” του DuckDuckGo κυκλοφόρησε σε ανοιχτή beta για χρήστες Android, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί πλέον να αποκλείσει τους trackers τρίτων σε οποιαδήποτε εφαρμογή έχει εγκαταστήσει.

App Tracking Protection DuckDuckGo

Εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, το DuckDuckGo είναι ο κατάλληλος web browser για εσάς. Με πάνω από 10 εκατομμύρια λήψεις από το Google Play, είναι σαφές ότι και άλλοι αισθάνονται το ίδιο. Τα χαρακτηριστικά απορρήτου περιλαμβάνουν ανωνυμία όρων αναζήτησης, αποκλεισμό κρυφών tracker, προστασία email tracker, αυτόματο HTTPΤPS και εκκαθάριση ιστορικού περιήγησης με ένα πάτημα.

Δείτε επίσης: DuckDuckGo for Mac – public beta: Οι χρήστες μπορούν τώρα να δοκιμάσουν το app

Το ‘App Tracking Protection’ ενισχύει το απόρρητο, εμποδίζοντας τα tracking scripts τρίτων να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα άλλων εφαρμογών Android που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή.

“Είναι μια δωρεάν δυνατότητα στην εφαρμογή DuckDuckGo Android που βοηθά στον αποκλεισμό των trackers τρίτων στις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας (όπως η Google κατασκοπεύει στην εφαρμογή καιρού σας) – που σημαίνει πιο ολοκληρωμένο απόρρητο και λιγότερη creepy στόχευση”, ανακοίνωσε σήμερα η DuckDuckGo.

Η νέα έκδοση του App Tracking Protection επιτρέπει στους χρήστες Android να βλέπουν ακριβώς ποιες συσκευές παρακολούθησης έχουν αποκλειστεί και σε τι είδους δεδομένα στοχεύουν, γεγονός που αποτελεί βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση beta.

Σε αντίθεση με τη λειτουργία “App Tracking Transparency” της Apple, το σύστημα του DuckDuckGo δεν εξαρτάται από τη συμμόρφωση των προγραμματιστών εφαρμογών με την επιλογή του χρήστη.

Δείτε επίσης: DuckDuckGo: Το Email Protection διαθέσιμο σε όλους

Block σε όλους τους γνωστούς trackers

Το DuckDuckGo αναφέρει ότι ο μέσος χρήστης Android έχει εγκατεστημένες 35 εφαρμογές, με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινά 1.000-2.000 προσπάθειες εντοπισμού από περισσότερες από 70 εταιρείες.

Το App Tracking Protection εμποδίζει όλες αυτές τις προσπάθειες στο παρασκήνιο, ενώ οι χρήστες κάνουν κανονικά scroll στο διαδίκτυο, παίζουν παιχνίδια ή ελέγχουν τον καιρό στις συσκευές τους.

Αυτός ο αποκλεισμός συμβαίνει χωρίς να προκαλεί αισθητή επίδραση στην απόδοση της συσκευής, κάτι που βελτιώθηκε στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής (v5.143.1).

Ο αποκλεισμός γίνεται με βάση έναν μόνιμο και διαρκώς ενημερωμένο κατάλογο γνωστών tracker, ο οποίος είναι ξεχωριστός από την επιλογή του χρήστη στους σχετικούς διαλόγους αιτήματος παρακολούθησης που συνήθως εμφανίζονται στις εφαρμογές.

Η νέα λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί ανοίγοντας την εφαρμογή DuckDuckGo στο Android, μεταβαίνοντας στο Settings → Privacy και ενεργοποιώντας το App Tracking Protection.

App Tracking Protection DuckDuckGo

Το χαρακτηριστικό λειτουργεί με τη διαμόρφωση της εφαρμογής DuckDuckGo για Android ως VPN στη συσκευή. Αυτό επιτρέπει στην εφαρμογή να λειτουργεί ως φίλτρο κίνησης, αποκλείοντας τυχόν εφαρμογές παρακολούθησης.

Ωστόσο, αυτό δεν παρέχει ανωνυμία κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο ή τη σύνδεση σε απομακρυσμένες συσκευές και χρησιμοποιείται μόνο τοπικά, σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό VPN.

Συνεπώς, για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, το DuckDuckGo θα ζητήσει από τον χρήστη να επιτρέψει τη δημιουργία σύνδεσης VPN. Αυτό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του αποκλεισμού όπως έχει προγραμματιστεί.

Δείτε επίσης: DuckDuckGo: Αυξάνει την προστασία από τους Microsoft trackers

Η εφαρμογή θα παρέχει στους χρήστες τακτικές, αυτόματα παραγόμενες περιλήψεις των αποκλεισμένων παρακολουθήσεων εφαρμογών, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο της συσκευής τους.

Η προβολή της εφαρμογής App Tracking Protection σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποια προγράμματα παρακολούθησης φορτώνονται και αποκλείονται, επιτρέποντάς τους να αξιολογούν πώς κάθε εφαρμογή επηρεάζει το απόρρητό τους.

App Tracking Protection DuckDuckGo

Παρόλο που το App Tracking Protection είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, οι χρήστες πρέπει να θυμούνται ότι εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται.

Κατά συνέπεια, αυτό μπορεί να κάνει ορισμένους ιστότοπους ή εφαρμογές να μην λειτουργούν όπως προβλέπεται, να μην εντοπίσει κάποιους trackers ή να οδηγήσει σε προβλήματα απόδοσης. Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο από αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS