ΑρχικήinetΤο Samsung Galaxy S22 Ultra εξακολουθεί να μην λαμβάνει απρόσκοπτες ενημερώσεις

Το Samsung Galaxy S22 Ultra εξακολουθεί να μην λαμβάνει απρόσκοπτες ενημερώσεις

Το 2020, η Google έκανε μια αλλαγή στη σουίτα δοκιμών προμηθευτών Android 11 (VTS), απαιτώντας από όλα τα smartphone που κυκλοφορούν με Android 11 και άνω να υποστηρίζουν απρόσκοπτες ενημερώσεις. Ωστόσο, η εταιρεία τελικά έκανε πίσω στην απόφασή της και την άφησε ως προαιρετικό χαρακτηριστικό. Ωστόσο, ενώ τηλέφωνα όπως η Google, η OnePlus και η Motorola υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό απρόσκοπτες ενημερώσεις, για κάποιο λόγο η Samsung αντιστέκεται σε αυτό, ακόμη και στα πιο premium smartphone της. Το πιο πρόσφατο σε αυτή τη λίστα είναι η νέα σειρά Galaxy S22, που αποτελείται από τα Galaxy S22, S22+ και το S22 Ultra αξίας $1.200.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S22 Ultra: Μάθετε τα πάντα για το νέο smartphone

Galaxy

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα smartphone με απρόσκοπτες ενημερώσεις (ή A/B updates) σάς επιτρέπουν να εγκαθιστάτε ενημερώσεις συστήματος ενώ τα χρησιμοποιείτε, σε αντίθεση με τη μέθοδο της παλιάς σχολής όπου το τηλέφωνό σας έπρεπε να παραμείνει αδρανές κατά την εγκατάσταση των ενημερώσεων. Η λειτουργία κυκλοφόρησε από την Google το 2016 ως μια προσπάθεια να κάνει την εμπειρία ενημέρωσης λογισμικού σας καλύτερη — και ασφαλέστερη.

Δείτε επίσης: Η Samsung κατασκεύασε ένα τσιπ ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Μιλώντας για ενημερώσεις λογισμικού, τα smartphone της Samsung συχνά απολαμβάνουν να είναι από τα πιο γρήγορα που τις λαμβάνουν. Με την κυκλοφορία της σειράς Galaxy S22, η εταιρεία ανέβασε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, υποσχόμενη τέσσερα χρόνια ενημερώσεων Android και πέντε χρόνια ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας για ορισμένες από τις συσκευές υψηλής τεχνολογίας της. Όμως, σε όλους λείπει αυτή η υποστήριξη για απρόσκοπτες ενημερώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε για λίγα λεπτά εφαρμόζοντας αυτές τις ενημερώσεις, αφού το smartphone σας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Galaxy

Δείτε επίσης: Η Samsung στο Galaxy S22 χρησιμοποιεί πλαστικό από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος

Ο Mishaal Rahman του Esper σημειώνει ότι η τεκμηρίωση της Google εξακολουθεί να αναφέρει ότι “Το Virtual A/B είναι απαίτηση GMS σε συσκευές που κυκλοφορούν με Android 11 και νεότερες εκδόσεις”. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει στην πραγματικότητα, καθώς η σειρά S22 της Samsung έφτασε με Android 12 και εξακολουθεί να μην έχει απρόσκοπτη υποστήριξη. Όλα τα τηλέφωνα της σειράς — το S22, το S22+ και το S22 Ultra — τροφοδοτούνται από chipset που υποστηρίζουν εικονικές ενημερώσεις A/B, αλλά φαίνεται ότι ήταν απόφαση της Samsung αν θα το εφάρμοζε ή όχι, και επέλεξε να μην το κάνει.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS