ΑρχικήReviewsΗ Samsung κατασκεύασε ένα τσιπ ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η Samsung κατασκεύασε ένα τσιπ ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η Samsung αποκάλυψε αυτό που αποκαλεί το «πρώτο της βιομηχανίας» all-in-one τσιπ ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων (IC) για κάρτες πληρωμών. Το τσιπ S3B512C διαβάζει βιομετρικές πληροφορίες μέσω ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, αποθηκεύει και επαληθεύει δεδομένα με ένα ασφαλές στοιχείο ασφαλείας (SE) και τα αναλύει με έναν ασφαλή επεξεργαστή. Αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για κάρτες πληρωμής, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για «ταυτοποίηση φοιτητών ή υπαλλήλων, πρόσβαση σε μέλη ή κτίρια», είπε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S22: Διερρεύσαν οι ευρωπαϊκές τιμές!

Samsung

Δείτε επίσης: Η Samsung διέρρευσε στον δικό της site το Galaxy Tab S8 Ultra;

Κυρίως, όμως, το νέο τσιπ θα μπορούσε να διευκολύνει τις τράπεζες και άλλους να κάνουν βιομετρικές κάρτες πληρωμών. Η λύση λειτουργεί σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές ασφαλείας της Mastercard για κάρτες πληρωμών, ενώ συμμορφώνεται και με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας (CC EAL 6+) για την “προστασία των assets υψηλής αξίας από σημαντικούς κινδύνους”, σύμφωνα με τη Samsung.

Πέρυσι, η Samsung ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη Mastercard σε μια κάρτα πληρωμής βιομετρικής σάρωσης με ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τότε είπε ότι η τεχνολογία θα «υιοθετούσε ένα νέο chipset ασφαλείας από την επιχείρηση LSI της Samsung» αντί να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Mastercard, επομένως το νέο chipset S3B512C φαίνεται να είναι αυτό στο οποίο αναφερόταν.

Samsung

Δείτε επίσης: Η Samsung χθες θα κυκλοφορούσε το νέο Exynos 2200, αλλά δεν το έκανε

Το τσιπ θα μπορούσε να επιτρέπει “γρηγορότερες και ασφαλέστερες αλληλεπιδράσεις κατά την πραγματοποίηση αγορών”, σημειώνει η Samsung. Καταργεί την ανάγκη για κωδικό PIN και χρησιμοποιεί ακόμη και τεχνολογία κατά της πλαστογράφησης για να μπλοκάρει δόλιες μεθόδους όπως τα τεχνητά δακτυλικά αποτυπώματα. Η Samsung δεν ανέφερε πελάτες κυκλοφορίας ή άλλες λεπτομέρειες.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS