ΑρχικήbusinessΗ Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor έναντι $ 5,4 δισεκατομμυρίων

Η Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor έναντι $ 5,4 δισεκατομμυρίων

Η Intel ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει την Tower Semiconductor για 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια προσπάθεια να καλύψει την τεράστια ζήτηση για computer chips.

Intel Tower Semiconductor
Η Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor έναντι $ 5,4 δισεκατομμυρίων

Η Tower Semiconductor είναι μια ισραηλινή εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών και η συμφωνία εξαγοράς θα δώσει στην Intel ισχυρότερη πρόσβαση σε εξειδικευμένες τεχνολογίες, στις οποίες ειδικεύεται η Tower (radio frequency, industrial sensors και άλλα).

Δείτε επίσης: Intel: Το νέο crypto chip έχει σχεδιαστεί για να είναι ενεργειακά αποδοτικό

Ο Pat Gelsinger, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intel πριν από ένα χρόνο, στοιχηματίζει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. στην αγορά κατασκευής chip. Το σχέδιο του για την Intel περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της και την κατασκευή νέων, με στόχο την αποκατάσταση της ηγετικής της θέσης στην τεχνολογία chip.

Η εξαγορά της Tower Semiconductor είναι μέρος της στρατηγικής του Pat Gelsinger να κάνει τεράστιες επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγής.

Η Intel προσπαθεί να καλύψει τη παγκόσμια ζήτηση για chip με διάφορους τρόπους. Τον Ιανουάριο, κυκλοφόρησε μια έκθεση που έλεγε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής chip στον κόσμο, στο Ohio.

Μάθετε περισσότερα: Έκθεση: Η Intel σχεδιάζει να χτίσει εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στο Ohio

Intel chip
Η Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor έναντι $ 5,4 δισεκατομμυρίων

Η συμφωνία εξαγοράς μεταξύ Intel και Tower Semiconductor αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 12 μήνες και έχει ήδη εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών, η Tower θα παραμείνει ανεξάρτητη μέχρι να κλείσει η συμφωνία. Στη συνέχεια, η Tower θα ενσωματωθεί στην Intel Foundry Services (IFS), την οποία ίδρυσε η Intel πριν από ένα χρόνο για να βοηθήσει στην κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης για ικανότητα παραγωγής ημιαγωγών.

Δείτε επίσης: Η έλλειψη chip θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022

Λίγα λόγια για την Intel

Η Intel Corporation, γνωστή και ως Intel, είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία και εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο (με βάση τα έσοδα) και είναι ο κατασκευαστής της σειράς μικροεπεξεργαστών x86, των επεξεργαστών που βρίσκονται στους περισσότερους προσωπικούς υπολογιστές (PC). 

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS