ΑρχικήinetΗ έλλειψη chip θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022

Η έλλειψη chip θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (DOC), ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 μία μελέτη σχετικά με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη chip. Μόλις δημοσίευσε τα ευρήματά της και τα νέα δεν φαίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς φαίνεται ότι έχουμε αρκετούς μήνες μπροστά μας.

έλλειψη chip

Δείτε επίσης: Sony: Οι κάμερες γίνονται όλο και πιο δυσεύρετες λόγω της έλλειψης chip

Σύμφωνα με τα ευρήματα, βρισκόμαστε επί του παρόντος στη μέση μιας συνεχιζόμενης έλλειψης τσιπ που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών είναι ένα αυξανόμενο επίπεδο ζήτησης που υπήρχε ήδη από το 2020. Μια περαιτέρω αύξηση της ζήτησης, προκαλείται από την επιρροή του COVID-19 στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικών και άλλων ειδών. Επιπλέον, μια σειρά ατυχών γεγονότων, όπως πυρκαγιές σε εργοστάσια, καταιγίδες, ελλείψεις ενέργειας και διακοπές λειτουργίας που σχετίζονται με τον COVID-19.

Δυστυχώς, όλη η έρευνα δείχνει ότι αυτοί οι παράγοντες θα επιμείνουν τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022, οπότε η έλλειψη chip θα συνεχιστεί.

Οι 150 ερωτηθέντες που συνέβαλαν στην έκθεση, περιελάμβαναν “σχεδόν κάθε μεγάλο παραγωγό chip” και “εταιρείες σε πολλαπλούς κλάδους κατανάλωσης”. Αυτοί οι συνεισφέροντες παρείχαν δεδομένα στο DOC, τα οποία έδειξαν αύξηση 17% στη ζήτηση τσιπ μεταξύ 2019 και 2021.

Δείτε ακόμα: Nintendo: Θα παράγει 20% λιγότερες κονσόλες Switch λόγω έλλειψης chip

Αυτή η αυξημένη ζήτηση δεν έχει καλυφθεί από καμία ισοδύναμη αύξηση της προσφοράς, με τους μέσους χρόνους αποθέματος (ο μέσος χρόνος που θα αφιερώσει ένα chip σε μια αποθήκη ή σε ένα ράφι πριν αγοραστεί από τον τελικό καταναλωτή) μειώνεται από 40 ημέρες σε λιγότερο από 5 ημέρες την ίδια περίοδο. Το DOC σημείωσε ότι ορισμένοι διάμεσοι χρόνοι αποθεμάτων σε «βασικούς κλάδους» είναι ακόμη μικρότεροι.

Το DOC επισημαίνει επίσης την ανεπαρκή ικανότητα παραγωγής wafer ως σημαντικό σημείο καθυστέρησης. Αυτό συμβαίνει παρά τα στοιχεία του οργανισμού που δείχνουν ότι οι υπάρχουσες εργοστασιακές μονάδες τσιπ λειτουργούν με πάνω από 90% χρησιμοποίηση από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό παραγωγής για έναν κλάδο που ήταν κάτω από το 80% στις αρχές του 2019, σύμφωνα με την έρευνα του τμήματος.

Δείτε επίσης: Η Samsung θα χτίσει εργοστάσιο παραγωγής chip στις ΗΠΑ

Όσον αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες chip που βιώνουν πιο έντονα αυτή την έλλειψη, οι ερωτηθέντες επεσήμαναν ότι είναι τα τσιπ παλαιού τύπου που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές συσκευές και αυτοκίνητα, τα αναλογικά chip που χρησιμοποιούνται στη διαχείριση ενέργειας, τους αισθητήρες εικόνας και τις εφαρμογές ραδιοσυχνοτήτων και τα chip οπτοηλεκτρονικής που χρησιμοποιούνται σε διάφορους τύπους αισθητήρων και διακοπτών. Εν τω μεταξύ, οι βιομηχανίες που φέρεται να υποφέρουν περισσότερο ήταν, όπως ήταν αναμενόμενο, η αυτοκινητοβιομηχανία, οι κατασκευαστές ιατρικών συσκευών και το υλικό ευρυζωνικών δικτύων.

Η έκθεση σημειώνει πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι συνεχείς προμήθειες τσιπ όχι μόνο για την υγεία του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά και για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Και για τους δύο λόγους, το Υπουργείο Εμπορίου υποσχέθηκε ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για να το βοηθήσουν να λάβει μέτρα σχετικά με «διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού που σχετίζονται με την πανδημία».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS