ΑρχικήinetΈκθεση: Η Intel σχεδιάζει να χτίσει εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στο Ohio

Έκθεση: Η Intel σχεδιάζει να χτίσει εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στο Ohio

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Time, η Intel Corp. σχεδιάζει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στον κόσμο, στο Ohio. Στόχος της εταιρείας ημιαγωγών είναι η μείωση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και η ενίσχυση της κρίσιμης αμερικανικής βιομηχανίας.

Δείτε επίσης: Οι εκτυπωτές Canon βλέπουν το μελάνι Canon ως ψεύτικο λόγω της έλλειψης τσιπ

Intel εργοστάσιο τσιπ
Έκθεση: Η Intel σχεδιάζει να χτίσει εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στο Ohio

Το Time ανέφερε ότι ο κατασκευαστής τσιπ σχεδιάζει να επενδύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή τουλάχιστον δύο εργοστασίων κατασκευής τσιπ σε μια τοποθεσία 1.000 στρεμμάτων στο New Albany του Ohio.

Η προσδοκία μας είναι ότι αυτή θα γίνει η μεγαλύτερη τοποθεσία παραγωγής τσιπ στον πλανήτη“, δήλωσε στο Time ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger. “Βοηθήσαμε στη δημιουργία της Silicon Valley, τώρα θα κάνουμε το Silicon Heartland“.

Σύμφωνα με την έκθεση, η νέα εγκατάσταση της Intel θα μπορεί πιθανότατα να απασχολήσει τουλάχιστον 3.000 άτομα και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επένδυση του ιδιωτικού τομέα στην ιστορία του Ohio. Λέγεται ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος και το εργοστάσιο πιθανότατα θα αρχίσει να λειτουργεί έως το 2025.

Δείτε επίσης: Samsung & Micron: Το lockdown στην Xian θα διαταράξει την κατασκευή τσιπ μνήμης

Πέρυσι, ο Gelsinger παρουσίασε σχέδια που στοχεύουν να φέρουν την Intel στην παλιά της δόξα, χτίζοντας νέες εγκαταστάσεις τσιπ προκειμένου να μειώσει την εξάρτηση της βιομηχανίας ημιαγωγών από Ασιάτες κατασκευαστές. Η Intel ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή μιας μονάδας κατασκευής τσιπ 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Arizona και ενός εργοστασίου τσιπ 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο New Mexico.

Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρήγαγαν το 37% της παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών… Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε μόλις 12%“, είπε ο Gelsinger στο «60 Minutes» του CBS News τον περασμένο Μάιο. “Αυτό είναι πρόβλημα“.

Δείτε επίσης: Η Intel λέει ότι ο νέος Core i9 επεξεργαστής για laptops είναι o “ταχύτερος mobile processor”

Πρόκειται για μια μεγάλη, κρίσιμη βιομηχανία και θέλουμε περισσότερα από αυτήν στο αμερικανικό έδαφος“.

Άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές τσιπ, όπως η Samsung Electronics, η Micron Technology και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp. (TSMC), έχουν επίσης πει ότι σκέφτονται να κατασκευάσουν νέες εγκαταστάσεις παραγωγής chip στις Η.Π.Α.

Πηγή: www.marketwatch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS