ΑρχικήUpdatesΤο Instagram θα προσπαθήσει να κρύψει «δυνητικά επιβλαβές» περιεχόμενο

Το Instagram θα προσπαθήσει να κρύψει «δυνητικά επιβλαβές» περιεχόμενο

Στην τεράστια ζούγκλα του κυβερνοχώρου που ονομάζουμε διαδίκτυο, υπάρχουν πιθανές απειλές που κρύβονται σε κάθε σκοτεινή γωνιά. Υπάρχει πολύ κακό περιεχόμενο στον ιστό – όπως η πορνογραφία που διακινούν spam bots στο Instagram.

Δείτε επίσης: Instagram: Λανσάρει την νέα δυνατότητα «Profile Embed»

Instagram

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει συνεχώς νέες μεθόδους για να φιλτράρει δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο και μάλιστα σταμάτησε την ανάπτυξη του Instagram Kids, μετά από πρόσφατες αντιδράσεις. Τώρα η εταιρεία μοιράστηκε άλλη μια σειρά αλλαγών στο επίσημο ιστολόγιο της, με στόχο να περιορίσει την ορατότητα δυνητικά επιβλαβούς περιεχομένου.

Δείτε επίσης: Τα νέο χαρακτηριστικό Reels Visual Replies του Instagram μας είναι οικείο

Ακολουθεί μια ανάλυση όλων των αλλαγών:

  • Το Instagram θα συνεχίσει να αφαιρεί περιεχόμενο που αντίκειται στα Community Guidelines, αλλά τώρα οι αναρτήσεις που ενδέχεται να περιέχουν εκφοβισμό ή ρητορική μίσους ή που ενδέχεται να ενθαρρύνουν τη βία, θα εμφανίζονται παρακάτω στο Feed και τα Stories.
  • Το Instagram θα υποβαθμίσει τις δυνητικά ενοχλητικές αναρτήσεις στη ροή σας με βάση το ιστορικό αναφοράς περιεχομένου.
  • Αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν μόνο μεμονωμένες αναρτήσεις, όχι συνολικά λογαριασμούς. Το Ιnstagram θα σημειώσει στους παραβάτες γιατί αφαιρέθηκαν οι αναρτήσεις τους.

Το Instagram διαθέτει ήδη αλγόριθμους για την επισήμανση επιβλαβούς περιεχομένου, αλλά τώρα η εταιρεία στοχεύει οριακές δημοσιεύσεις και πιθανές γκρίζες ζώνες. «Για να καταλάβουμε αν κάτι μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες μας, θα εξετάσουμε πράγματα όπως εάν μια λεζάντα είναι παρόμοια με μια λεζάντα που παραβίαζε στο παρελθόν τους κανόνες μας», έγραψε το Instagram σε μια ενημέρωση.

Instagram

Δείτε επίσης: Το Ιnstagram θα επαναφέρει την χρονολογική ροή το 2022

Η δεύτερη κουκκίδα στο αρχείο καταγραφής αλλαγών σημαίνει ότι το Instagram θα προσπαθήσει να προβλέψει τις αναρτήσεις που είναι πιθανό να αναφέρετε και να τις υποβαθμίσει προληπτικά στο feed σας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι αλγόριθμοι του Instagram προσπαθούσαν να αποκρύψουν επιβλαβές περιεχόμενο από τμήματα της εφαρμογής που είναι ορατά στους δημόσιους χρήστες, όπως το Explore. Με τις προαναφερθείσες αλλαγές, αυτές οι αναρτήσεις θα υποβαθμιστούν για τους χρήστες που ακολουθούν τον λογαριασμό που δημοσιεύει τέτοιο περιεχόμενο. Οι αλλαγές είναι ήδη σε ισχύ.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS