ΑρχικήinetΤα Starbucks αποχωρούν από τη Ρωσία και κλείνουν 130 καταστήματα

Τα Starbucks αποχωρούν από τη Ρωσία και κλείνουν 130 καταστήματα

Μετά από 15 χρόνια παρουσίας στη Ρωσία, η δημοφιλής αμερικάνικη εταιρεία Starbucks ανακοίνωσε ότι ανέστειλε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά της στη χώρα. Ακολουθώντας τα βήματα της McDonalds, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα άρχιζε να αφαιρεί όλα τα στοιχεία της επωνυμίας της από τη Ρωσία.

Δείτε επίσης: Τα McDonald’s αποχωρούν μόνιμα από τη Ρωσία λόγω του πολέμου

Starbucks

Η McDonalds είχε περισσότερες από 800 τοποθεσίες στη Ρωσία, ενώ τα Starbucks περίπου 130. Οι 130 τοποθεσίες ανήκαν όλες και λειτουργούσαν από έναν εξουσιοδοτημένο συνεργάτη. Όμως, η Starbucks έχει πλέον πάρει την απόφαση να αποχωρήσει και «δεν έχει πλέον παρουσία επωνυμίας στην αγορά», κλείνοντας ουσιαστικά αυτά τα 130 καταστήματα.

«Καταδικάζουμε τις απρόκλητες, άδικες και φρικτές επιθέσεις στην Ουκρανία από τη Ρωσία και οι καρδιές μας είναι με όλους όσους επλήγησαν», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος Kevin Johnson στους εταίρους στις 4 Μαρτίου. «Η εισβολή και ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος αυτού του πολέμου είναι καταστροφικές και δημιουργούν ένα αλυσιδωτό αποτέλεσμα που γίνεται αισθητό σε όλο τον κόσμο».

Δείτε ακόμα: Η Starbucks σχεδιάζει τα δικά της NFT στο πλαίσιο μιας νέας ψηφιακής κοινότητας

Αυτή η είδηση ​​έρχεται αφότου τα Starbucks καταδίκασαν τις επιθέσεις στην Ουκρανία από τη Ρωσία τον Μάρτιο και δήλωσαν ότι θα δωρίσουν τυχόν δικαιώματα που θα λάβουν από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη Ρωσία σε προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Ρωσία

Το Ίδρυμα Starbucks έδωσε επίσης 500.000 δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό και την Παγκόσμια Κεντρική Κουζίνα για ανθρωπιστικές προσπάθειες στην Ουκρανία. Επίσης, σύμφωνα με μια δήλωση που κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου, η Starbucks επρόκειτο να συνεχίσει να υποστηρίζει άτομα που έχουν ανάγκη μέσω οικονομικών συνεισφορών και υπηρεσιών μέσω της επιχείρησής τους στην EMEA.

Τέσσερις ημέρες αργότερα στις 8 Μαρτίου, τα Starbucks συμφώνησαν με τους συνεργάτες αδειοδότησης να διακόψουν όλες τις λειτουργίες των καταστημάτων τους και να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους που θα έχαναν τη δουλειά τους με αυτήν την διακοπή.

Δείτε επίσης: Starbucks: Το Facebook ανησυχεί ότι θα διαγράψει την σελίδα του

Τα Starbucks θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους σχεδόν 2.000 εργαζομένους τους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, κάτι που περιλαμβάνει την πληρωμή τους για έξι μήνες καθώς και τη βοήθεια τους στη μετάβαση σε νέες δουλειές εκτός Starbucks.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS