ΑρχικήsecurityΣυνεργάτης του NetWalker ransomware εκδόθηκε στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει περαιτέρω...

Συνεργάτης του NetWalker ransomware εκδόθηκε στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει περαιτέρω κατηγορίες

Ο συνεργάτης της συμμορίας NetWalker ransomware που καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση από τα καναδικά δικαστήρια στα τέλη Ιανουαρίου, εκδόθηκε την Τετάρτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα αντιμετωπίσει περαιτέρω κατηγορίες σχετικά με τη συμμετοχή του στη συμμορία.

Δείτε επίσης: Το δίκτυο πρατηρίων Rompetrol χτυπήθηκε από το Hive ransomware

NetWalker ransomware

Ο Sebastien Vachon-Desjardins, Καναδός πολίτης, καταδικάστηκε στον Καναδά αφού ομολόγησε την ενοχή του σε πέντε κατηγορίες που σχετίζονται με «κλοπή δεδομένων υπολογιστή, εκβιασμό, πληρωμή λύτρων σε κρυπτονομίσματα και συμμετοχή σε δραστηριότητες εγκληματικής οργάνωσης».

Οι κατηγορίες στον Καναδά αφορούσαν τη συμμετοχή του Vachon-Desjardins σε 17 επιθέσεις ransomware που προκάλεσαν ζημιές τουλάχιστον 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έλαβε και μια επιπλέον ποινή 54 μηνών στον Καναδά για διακίνηση ναρκωτικών στο Κεμπέκ τις επόμενες εβδομάδες.

Η έκδοση του Vachon-Desjardins στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά είχε οριστεί για νωρίτερα, αλλά καθυστέρησε λόγω των εκκρεμών κατηγοριών διακίνησης ναρκωτικών του συνεργάτη της Netwalker στον Καναδά.

Δείτε επίσης: Ρώσοι hackers “χτυπούν” μέσω ransomware επίθεσης με χρήση open-source εργαλείων

Ο Vachon-Desjardins πλέον βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και αντιμετωπίζει περαιτέρω κατηγορίες που τον κατηγορούν για συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης στον υπολογιστή και απάτη μέσω καλωδίου, σκόπιμη ζημιά σε έναν προστατευμένο υπολογιστή και μετάδοση αιτήματος σε σχέση με την καταστροφή ενός προστατευμένου υπολογιστή.

NetWalker ransomware

Εάν καταδικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο 34χρονος Καναδός μπορεί να κληθεί να χάσει πάνω από 27 εκατομμύρια δολάρια για τη συμμετοχή του στη συμμορία NetWalker ransomware.

Ο Vachon-Desjardins συνελήφθη από την καναδική αστυνομία τον Ιανουάριο του 2021 στο πλαίσιο μιας διεθνούς εκστρατείας επιβολής του νόμου με στόχο την ομάδα NetWalker.

Δείτε επίσης: Μέλος του REvil ransomware εκδόθηκε στις ΗΠΑ για να δικαστεί για την επίθεση Kaseya

Μετά τη σύλληψή του, οι αρχές επιβολής του νόμου ανακάλυψαν και κατέσχεσαν 719 Bitcoin, αξίας περίπου 28,1 εκατομμυρίων δολαρίων από το σπίτι του Vachon-Desjardins στο Gatineau του Καναδά.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS