ΑρχικήsecurityΣυνεργός της Netwalker ransomware καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση

Συνεργός της Netwalker ransomware καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση

Ο πρώην συνεργός της ομάδας ransomware Netwalker, Sebastien Vachon-Desjardins, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση και σε πρόστιμο 21,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τις επιθέσεις του σε μια εταιρεία της Tampa και σε άλλες οντότητες.

Δείτε επίσης: Συμμορία ransomware διαρρέει δεδομένα του σχολικού συστήματος LAUSD

Netwalker

Ο Vachon-Desjardins, ένας 34χρονος Καναδός που εκδόθηκε από το Κεμπέκ, καταδικάστηκε σε δικαστήριο της Φλόριντα, αφού παραδέχτηκε την ενοχή του για «Συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης σε υπολογιστή», «Συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης μέσω διαδικτύου», «Εκ προθέσεως βλάβη σε προστατευμένο υπολογιστή» και «Μετάδοση αίτησης σε σχέση με την καταστροφή ενός προστατευμένου υπολογιστή.»

«Ο Εναγόμενος δεσμεύεται δια του παρόντος να κρατηθεί στο Γραφείο Φυλακών των Ηνωμένων Πολιτειών για Διακόσιους ΣΑΡΑΝΤΑ (240) ΜΗΝΕΣ», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Vachon-Desjardins καλείται επίσης να εκτίσει τρία χρόνια υπό επιτήρηση αφότου βγει από τη φυλακή. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας, ο Vachon-Desjardins δεν θα επιτρέπεται να έχει δουλειά στην τεχνολογία πληροφοριών ή να χρησιμοποιεί υπολογιστή με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου ενός smartphone, μιας συσκευής παιχνιδιού ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο δικαστής διέταξε κατάσχεση 21,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του κατηγορουμένου, εκ των οποίων 27,65 Bitcoin, που ήδη κατέχονται από τις αρχές επιβολής του νόμου, θα πιστωθούν στο ποσό.

Δείτε ακόμα: Royal Ransomware: Μάθετε τα πάντα για αυτή τη νέα απειλή

Συνεργός

Στις 27 Ιανουαρίου 2021, όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Desjardins, μια διεθνής επιχείρηση επιβολής του νόμου κατέλαβε ιστότοπους της Netwalker, συμπεριλαμβανομένων των ιστοτόπων πληρωμών Tor και διαρροής δεδομένων.

Το Netwalker ήταν μια συμμορία Ransomware-as-a-Service (RaaS) που ξεκίνησε το 2019, στρατολογώντας συνεργούς για να αναπτύξουν το ransomware με αντάλλαγμα ένα μερίδιο 60-75% όλων των πληρωμών λύτρων.

Ο Vachon-Desjardins λειτουργούσε ως συνεργός για την επιχείρηση ransomware, όπου πιστεύεται ότι διεξήγαγε επιθέσεις σε εταιρείες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών των ΗΠΑ και τουλάχιστον 17 καναδικών οντοτήτων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων, η επιχείρηση ransomware θα έκλεβε δεδομένα από τα εταιρικά συστήματα και θα κρυπτογραφούσε τελικά τις συσκευές. Για να ανακτήσουν αρχεία και να αποτρέψουν την απελευθέρωση δεδομένων, οι φορείς απειλών εκβίαζαν τα θύματα να πληρώσουν λύτρα που κυμαίνονταν από εκατοντάδες χιλιάδες έως εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Bl00dy ransomware: Χρησιμοποιεί έναν LockBit ransomware builder που διέρρευσε πρόσφατα

Ο Vachon-Desjardins είχε συλληφθεί στο παρελθόν στο Gatineau του Κεμπέκ, στις 27 Ιανουαρίου 2021, όταν οι αρχές επιβολής του νόμου κατέσχεσαν 719 Bitcoin και 790.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ενώ έψαχναν το σπίτι του. Αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών και οκτώ μηνών αφού ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον δικαστή του Οντάριο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS